85 חברי כנסת חתמו על הבקשה לפתוח בהליך הדחה כנגד ח"כ עופר כסיף בגין תמיכתו בטענות דרום אפריקה נגד מדינת ישראל בבית הדין בהאג.
ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו), יוזם המהלך: "מעשהו של כסיף מהווה תמיכה מובהקת במלחמה של חמאס כנגד ישראל ולכן אין לו מקום בבית המחוקקים".
הבקשה לפתוח בהליך הדחה הוגשה היום (רביעי) ליו"ר הכנסת. ולמכתב צורפו חתימותיהם של 85 חברי כנסת.
יו״ר הכנסת וחברי ועדת האתיקה מנועים מלחתום על פתיחה בהליך הדחה אך יהיו רשאים להצביע במליאת הכנסת, במידה וגם ועדת הכנסת תחליט להדיח את ח"כ כסיף.
הדרך עוד ארוכה: מה צריך לקרות שעופר כסיף יודח?
ומי לא חתם? נתניהו, חברי מפלגת העבודה וכל הח"כים הערבים
מי שלא חתום על הבקשה הם כמובן כל חברי הכנסת של הסיעות הערביות (חד"ש, תע"ל ורע"מ) אבל גם ראש הממשלה נתניהו, ראש האופוזיציה לפיד, השר בני גנץ וחברי הכנסת קארין אלהרר, אלעזר שטרן, יואב סגלוביץ, יוראי להב הרצנו, רם בן ברק, משה טור פז, מירב כהן, מטי צרפתי, בועז טופורובסקי, אלון שוסטר, גדי איזנקוט, מיכאל ביטון, ישראל אייכלר, וכן כל ארבעת חברי מפלגת העבודה.

יו"ר הכנסת אוחנה יעביר את הבקשה ליו"ר ועדת הכנסת אופיר כץ (הליכוד), שמחויב לזמן דיון החל מעוד 10 ימים ועד ל-21 יום ממועד הגשת הבקשה.
על מנת שבוועדת הכנסת יוחלט להדיח את ח״כ כסיף, יידרש רוב של 75% מחברי הוועדה. החלטת הוועדה תהא כפופה לאישור מליאת הכנסת ברוב של 90 חברי כנסת.





תגובות
להעיף את המחבל הזה לאחים שלו בעזה
למרות שהוא דוחה ומגעיל, הוא לא עבר על החוק. הדחה שלו רק תצדיק את הטוענים להרס הדמוקרטיה בארץ
מה העניינים מר גבלס
כסיף מוקיון וליצן כמו בן גביר. אך בניגוד לביבי נתניהו , ידיו לא מגואלות בדם של אלפי יהודים. שחבורה של אוכלי חינם כבנסת תדיח קודם את המושחת סגול
תאמין לי: אילו טמטום היה אבן אז אתה היית אוניקס מפוקימון!