אב החטוף שנורה: "זו לא פשלה, אלא הוצאה להורג"
אבי לולו שמריז, אביו של החטוף אלון שמריז שנורה בשוגג על ידי צה"ל, התראיין הבוקר בגלי צה"ל ואמר: "דורשים לראות סרטון מהשטח ושיכירו בו בחלל צה"ל"

אבי לולו שמריז, אביו של החטוף אלון שמריז שנורה בשוגג על ידי צה"ל, התראיין היום (שלישי) בגלי צה"ל ופנה לצבא בדרישה לראות סרטון מצולם מהתקרית הקשה.
"אנו דורשים לראות אם יש סרט מצולם", אמר האב, "זו לא הייתה פשלה, אלא הוצאה להורג, בניגוד לכל כללי הפתיחה באש ולמה שצה"ל מלמד. מי יורה באנשים שמרימים ידיים? מה עוד הבן שלי היה צריך לעשות כדי שלא ירו בו? הוריד את הבגדים כדי שיראו שאין לו מטען, החזיק דגל לבן. אם יש מישהו צריך לתת את הדין, שיתן את הדין!"
לאחר מכן הוא דיבר בכאב ואמר, "מה עוד הבן שלי היה צריך לעשות כדי שלא ירו בו? אנחנו מוכנים להתנחם, הבן שלנו היה גיבור והרגו אותו כמו כלב".
בהמשך הוא סיפר על פנייתו להכיר בבנו כחלל צה"ל. "ביקשנו שיכירו בו כחלל צה"ל זה הנחמה היחידה שעוד אפשר. שהצבא ייקח אחריות ויהפוך אותו לגיבור. בינתיים הצבא ענה בשלילה, אגף כוח אדם מסרב להכיר בו ואנחנו מחכים לשר הביטחון, אבל היא כנראה עסוק מדי. הבן שלי עשה בדיוק מה שלימדו אותו בצבא, הוא הוביל חטופים לחוף מבטחים".
מדובר צה"ל נמסר: "צה"ל משתתף בצערה של משפחת שמריז. בקשת המשפחה התקבלה והיא נבחנת על ידי הגורמים הרלוונטיים. מענה יועבר במישרין למשפחה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו