70 חברי כנסת חתמו היום (שני) על דרישה להדיח את חבר הכנסת עופר כסיף מהכנסת לאחר שצירף את חתימתו לעצומה שתומכת בתלונה נגד ישראל בהאג.

כזכור, מוקדם יותר היום יו"ר סיעת ישראל ביתנו, ח"כ עודד פורר, החל לאסוף 70 חתימות מחברי כל סיעות הבית על מנת להביא להדחתו של ח"כ עופר כסיף (חד"ש) מכנסת ישראל.

המהלך מגיע לאחר שח"כ כסיף חתם על עצומה נגד ישראל התומכת בתלונה שהגישה דרום אפריקה בגין "רצח עם" בעזה. ואף הוסיף ברשתות החברתיות שהממשלה מבצעת בשם העם "פשעים".

ח"כ עודד פורר: "דברי הבגידה של ח"כ כסיף לא יכולים להישמע יותר בעוד דמם של חיילנו ואזרחנו זועק מן האדמה. ח"כ כסיף שנפסל בעבר מלהתמודד לכנסת בעקבות עתירה שהגשתי לוועדת הבחירות, בחר בזמן לחימה, להצטרף לאחת מהיוזמות ההרסניות ביותר לביטחונה של מדינת ישראל ובכך הוא תומך במאבק של חמאס נגד ישראל. הוא חייב למצוא עצמו במהרה מעבר לגבולות הכנסת ורצוי גם מעבר לגבולות מדינת ישראל".

לאחר אסיפת החתימות, ח"כ פורר קורא לכסיף להתפטר מתפקידו: "למעט סיעה אחת, מרבית חברי כנסת מהסיעות הציוניות חתמו על תחילת הליך ההדחה לח"כ עופר כסיף. זאת לאחר שהאחרון טען כי הממשלה מבצעת "פשעים" בלחימה ואף חתם על עצומה נגד ישראל התומכת בתלונה שהגישה דרום אפריקה בגין "רצח עם" בעזה.

אני קורא לחבר הכנסת עופר כסיף להתפטר מתפקידו ולחסוך מהכנסת את ההליך, שלא יוסיף כבוד לו ולכנסת ישראל".