בטקס סיום קורס קציני מודיעין מחזור 193 שהתקיים אתמול (רביעי), נשא דברים ראש אמ"ן, אלוף אהרון חליוה ל130 הקצינות והקצינים החדשים באגף המודיעין: "מצפה ממכם להשמיע תמיד את דעתכם המקצועית".
"כמעט תשעים ימים שמדינת ישראל וצה"ל נמצאים במלחמה רב זירתית", פתח חליוה. "צה"ל, ובתוכו אמ"ן, פועלים בכול הזירות והחזיתות, בהגנה ובהתקפה. ונשות ואנשי אמ"ן עובדים סביב השעון, יום-יום ולילה-לילה, ללא הפסקה. פעילות צה"ל, בכל ממדי הלחימה, נשענת על מודיעין.
המודיעין האיכותי והעשיר שאמ"ן מספק מציל כל יום חיי חיילים רבים שמחרפים את נפשם בשטח, ומביא לפגיעה רחבה באויבינו מעזה ועד איראן, ובכלל הזירות אל מול אתגרים מורכבים. לפעילות אנשינו מכול המערכים, האיסוף, המחקר והמבצעים, יש השפעה מכרעת על השגת יעדי המלחמה;
השבת כל החטופים בשלום הביתה, והשבת ההרתעה הישראלית לאזור כולו. זו לא מערכה קלה. זה ייקח זמן. אבל אנחנו נשיג את היעדים. יש לנו את הכוח, העוצמה והיכולת. ויש לנו אתכם. אתם הנכס היקר והחשוב ביותר שיש לנו".
"אני מצפה מכם, להשמיע את דעתכם המקצועית, תמיד" הדגיש חליוה, "בכול מקום, מול כל דרג וכול דרגה. גם אם היא שונה. גם אם היא אחרת. ביקורתית ולא מקובלת. כך היה באגף המודיעין עד עתה. וכך יהיה גם בעתיד. אתם, כולכם, דור העתיד של אגף המודיעין.
זה שיישם את לקחי המלחמה, יעביר אותם הלאה ויעשה הכול – על מנת שאירוע כזה לא יקרה שוב לעולם. לימדו מהטעויות וזכרו לשמר את הדברים הטובים. האחריות מונחת מעתה על הכתפיים שלכם. תתמודדו עם כל אתגר ותתעלו מעל כל קושי. זה התור שלכם, זה הדור שלכם, זאת המשמרת שלכם. אני גאה בכם".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
רוני
ימנים טובים בלמלא את שורות הלוחמים והנופלים. אך לא טובים מספיק בכדי לשבת במטכ"ל קרן וקסנר ומשובטיו
13:45 04.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנונימי
אני מקווה ומאמינה שהם הרבה יותר טובים ממך, לצערי הרבה צפתיות השמיעו את קולן וראה מה קרה ב-7.10.23 אתה צריך להתבייש, פעם היה מודיעין מעולה, אבל אתה סגרת מחלקות שאספו...
אני מקווה ומאמינה שהם הרבה יותר טובים ממך, לצערי הרבה צפתיות השמיעו את קולן וראה מה קרה ב-7.10.23 אתה צריך להתבייש, פעם היה מודיעין מעולה, אבל אתה סגרת מחלקות שאספו מודיעין שטח, והנה קרה לנו אסון, השאננות שלך והידיעה כי כולם מורתכים שיבשה לכם את המוח, אנחנו מוקפים באוייבים, תפנים את בוקר צהריים וערב, ישראל מוקפת באוייבים, אם היית עושה עבודתך נאמנה אולי היה נחסך שפיכת דם!זעקתם של הנרצחים זועקת מהאדמה, תתעורר!
המשך 12:50 04.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר