מבזקים
סרוגים
סערת העיתון שביעי

יועמ"ש בתי המשפט דורש למחוק את הקריקטורה

היועץ המשפטי של הנהלת בתי המשפט עו"ד ברק לייזר שיגר מכתב למערכת עלון שביעי בה הוא דורש את מחיקת הקריקטורה בה נראית חיות דורכת על חייל, מפני שהיא עולה כדי עבירת הסתה

כ"ג טבת התשפ"ד
יועמ"ש בתי המשפט דורש למחוק את הקריקטורה
יועמ"ש בתי המשפט דורש למחוק את הקריקטורה צילום: (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

העלילה מסתבכת. יועמ"ש בתי המשפט עו"ד ברק לייזר דורש את מחיקת הקריקטורה בעלון 'שביעי' מפני שהיא עולה כדי עבירת הסתה.

במכתב ששלח לייזר למו"ל העיתון רובי לוזון, לעורך ארל'ה וייסברג ולמאייר אור רייכרט, כותב לייזר בין השאר: "הבוקר נחשפנו לציוץ ביקורתי של העיתונאי אילן לוקאץ' בטוויטר ובו צילום מסך מערוץ הטוויטר של המאייר אור רייכרט אשר פרסם ציוץ ובו מופיעה קריקטורה של מה שנראה כמו דמותה נשיאת בית המשפט העליון בדימוס השופטת אסתר חיות מניפה דגל על גופת חייל".

קריקטורה בעלון שביעי מעוררת סערה ברשת
קריקטורה בעלון שביעי מעוררת סערה ברשתצילום: קריקטורה בעלון שביעי מעוררת סערה ברשת

"מדובר בפרסום חמור העולה כדי חשד להסתה לאלימות. בנוסף, יש בפרסום האמור כדי להקים חשד לזילות בית משפט. אשר על כן ונוכח כל האמור לעיל, הנכם נדרשים לפעול לאלתר להסרת הפרסום מכל המדיות שבשליטתכם".

לייזר אף מוסיף: "מכתב זה אינו מהווה וויתור על הזכות לנקוט בכל פעולה משפטית או אחרת לרבות הגשת תלונה לגופים המוסמכים".

זו פעם ראשונה מזה שנים רבות (אם בכלל יש לזה תקדים) שהנהלת בתי המשפט דורשת למחוק קריקטורה בגין הסתה.

יש לציין כי העיתון כבר הודפס אתמול, והוא נמצא בשלבי הפצה, כך שלמעט הסרת הקריקטורה מהמהדורה הדיגיטלית, לא נראה כי מערכת שביעי תוכל לעשות מעבר.

ברק לייזר הסתה קריקטורה שביעי