הזוכה הסרוג היחידי בפרס על שם מהר"ם מלובלין מייסד "הדף היומי"
בין עשרות מקבלי פרס הספרות התורנית על שם מהר"ם מלובלין, מייסד "הדף היומי", היה גם נציגות אחת לכיפות הסרוגות, הרב הראל שפירא, מנהל "פורטל הדף היומי". כמובן שבטקס עצמו, המילה פורטל או אינטרנט לא הוזכרה, ובמודעות גם תואר הרבנות של הרב שפירא הושמט.

יום ז' בחשון הוא יום פטירת הרב מאיר שפירא מלובלין, מייסד רעיון "הדף היומי". מאות אנשים עלו בליל יום שישי האחרון, לקברו בירושלים, לציין שבעים ושבע שנים לפטירתו.
עוד לפני העלייה לקברו, נערך בירושלים טקס הענקת פרסים לספרות תורנית של 'מרכז מורשת הרב מלובלין'. האירוע שהתנהל תחת שרביטו של העסקן החרדי מעיריית ירושלים חיים מילר, נערך במלון פלאס-פרימה.
הפרסים שהוענקו בערב, ניתנו על ספרות תורנית בנושא הדף היומי. אלא שעיון ברשימת מקבלי הפרסים, מראה קשר רופף למדי בין החיבור לבין מטרת הפרס. רוב הספרים הינם ספרי הלכה או חידושים על הש"ס, שאינם בהכרח קשורים ללימוד הדף היומי.
רשימת הנואמים כללה שורה ארוכה של רבנים, ואף הוקראה ברכתם של הרב אלישיב והרב עובדיה יוסף, שנבצר מהם להגיע. כל הנואמים דיברו על זכותו של המהר"ם מלובלין בייסוד הקביעות בלימוד התלמוד.
בתוך הקהל, שהיה רובו ככולו חרדי, בלטו שלושה חובשי כיפות סרוגות, הרב הראל שפירא – עורך ומנהל "פורטל הדף היומי", הרב דוד כוכב, מכותבי המאמרים בפורטל ומשיב-מומחה בפורום; ונתי נקש, מעורכי התוכן של הפורטל.
הרב שפירא, היה גם היחיד מבין מקבלי הפרס, שאינו נמנה על הציבור החרדי. כמובן שהמילה אינטרנט או פורטל לא הוזכרו והטיעון לפרס היה: "מפיץ הרעיון של הדף היומי". מראהו החריג בנוף החרדי, הביא לשמועה כי הוא קרוב משפחה של מהר"ם מלובלין, ששם משפחתו גם היה שפירא. גם במודעות שהתפרסמו בעיתונות החרדית ובהם רשימת מקבלי הפרסים, דאגו להשמיט את תואר הרבנות מהרב שפירא.
בלי רב ובלי אינטרנט (מתוך הכתבה ב"יתד נאמן")
בשיחה עם "סרוגים", אמר הרב הראל שפירא, כי הפרס שקיבל יסייע לו בקידום והרחבת הפורטל. "אנחנו אתר שעקרונית לא מתקיים מפרסומות, ולכן כל תרומה חשובה לנו לקידום האתר".
הפורטל, הינו אוסף של כל מה שנאמר או נכתב ברשת ומחוצה לה על הדף היומי. עורכי האתר הדגישו בפנינו, כי בניגוד לאתרים אחרים, המפרסמים רק מאמרים מהחוג שלהם, בפורטל הדף היומי מפרסמים את כל החומר, בין אם הכותב ציוני-דתי, חסיד או חרדי ליטאי.
עוד על פורטל הדף היומי ניתן לקרוא כאן
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו