חדשות

הפסקת אש לחודש: המתווה החדש לעסקת חטופים

משלחת ישראלית צפויה לנחות בקהיר לטובת מתווה חדש של עסקת חטופים במסגרתה ישוחררו מאות מחבלים, ישראל תסיג את כוחותיה מהרצועה וכמות הדלק הנכנסת לרצועה תעלה

((צילום: פלאש90))

משלחת ישראלית צפויה להגיע הערב (שני) לקהיר על מנת לדון במתווה לעסקה חדשה של שחרור חטופים, כך דיווח היום העיתון הסעודי א -שרק אל אווסט היוצא לאור בלונדון.

על פי המתווה, ישוחררו כ-40 חטופים בהם מבוגרים, חולים, פצועים, נשים, ילדים ובני נוער בתמורה לשחרורם של מאות מחבלים פלסטינים. עוד נמסר כי במסגרת העסקה תחול הפסקת אש מוחלטת ברצועת עזה חתקוהפ של שלושה שבועות ועד חודש.

ישראל תסיג את כוחותיה מרצועת עזה

כמו כן דווח, כי במסגרת המשא ומתן בין הצדדים כמות המזון, התרופות והדלק שייכנסו לרצועה יועלו לצד חזרתם של פליטים עזתים לצפון שטח הרצועה. עוד צויין כי במסגרת המגעים תעלה האפשרות כי ישראל תסיג את כוחותיה מרצועת עזה אל עבר הגבול.

לדברי העיתון הסעודי, מחבלים המוגדרים כ"אסירים בכירים" לא ישוחררו אך בעתיד הם עשויים להשתחרר במסגרת עסקה כוללת.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

125 תגובות
105
אלמוני
01.01.24

אם זה לא… אם זה לא יכלול את כל החטופים, כל ה-133, מה בדיוק יהיה שווה בהפסקת אש ארוכה כל כך?

הצטרפו אלינו