מבזקים
סרוגים

בצל המלחמה: סרט חדש אודות טבח יהודי ליסבון

בתזמון מצמרר עם הטבח של השבת השחורה, יוצא סרט חדש אשר משחזר את האירועים ההיסטוריים שקרו בליסבון של שנת 1506, בהם נרצחו אלפי יהודים

בצל המלחמה: סרט חדש אודות טבח יהודי ליסבון
בצל המלחמה: סרט חדש אודות טבח יהודי ליסבון צילום: ליסבון (צילום: שאטרסטוק)

באפריל של שנת 1506 בעיר ליסבון, בירת פורטוגל התרחש "פוגרום ליסבון", בו נהרגו ונטבחו יותר מ-3 אלף יהודים לאחר שהואשמו בכפירה בידי הקתולים המקומיים. כעת, בצל מלחמת חרבות ברזל והטבח הנורא שהתקיים בשבת השחורה, הקהילה היהודית בעיר פורטו שבפורטוגל משחררת טריילר לסרט על הטבח שהתרחש אי אז בליסבון, שיצא באפריל הקרוב.

צפו בטריילר:

התסריט, אשר משחזר את האירועים ההיסטוריים שהתקיימו בליסבון באותה העת, נכתב כבר בשנת 2021 והסתמך על תחקיר מעמיק שהתבצע באוניברסיטת ליסבון. גבריאל סנדרוביץ', נשיא הקהילה היהודית בפורטו אומר כי: "להכיר את הטבח של שנת 1506 בליסבון זה להכיר את אירועי ה-7 באוקטובר 2023 בישראל ואת אירועי הטבח ההיסטוריים שבוצעו כנגד העם היהודי בכל רחבי אירופה", ומדגיש כי ההבדל היחיד בין האירועים הוא הנשק שנעשה בו שימוש.

הסרט, שנקרא "1506, רצח העם של ליסבון" יוצא בתזמון מצמרר עם מלחמת חרבות ברזל, ויהיה זמין לצפייה ללא תשלום החל מה-19 באפריל, בדיוק 518 שנה מאז התרחש האירוע.

השבת השחורה יהודי ליסבון ישראל במלחמה ליסבון פורטוגל