חדשות

לוחם על ארבע: כך יחידת עוקץ לוחמת בעזה

צה"ל פרסם תיעוד של פעילות יחידת עוקץ המלווה את הכוחות הלוחמים ברצועת עזה. בג'באלייה איתר כלב היחידה פטריק מחבל ומנע היתקלות עם הלוחמים. ברימאל במהלך סריקה הכלב טוי נטרל את המחבל

לוחם על ארבע: כך יחידת עוקץ לוחמת בעזה
צילום: פעילות יחידת עוקץ בעזה (צילום מסך: דו"צ)

ידידו הטוב של האדם בפעולה: צה"ל פרסם (ראשון) תיעוד מיוחד של פעילות יחידת עוקץ המלווה את הכוחות הלוחמים בעזה.

על פי הודעת דובר צה"ל, לוחמי יחידת עוקץ וכלביהם מחטיבת המרום מלווים את הכוחות הלוחמים ברצועת עזה. במספר רב של מקרים נשלחו כלבי היחידה לסריקה ראשונית בטרם פשיטת הכוחות הלוחמים על תשתיות טרור, זיהו איומים מסוגים שונים ובכך מנעו פגיעה בכוחותינו. בנוסף, הכלבים ממפים בתים, ומאתרים אמצעי לחימה וחומרי נפץ.

פעילות יחידת עוקץ
פעילות יחידת עוקץ| צילום: פעילות יחידת עוקץ (צילום: דו"צ)

במהלך התקפה משותפת יחד עם לוחמי צוות הקרב של חטיבה 460 בשכונת ג׳באליה מציינים בצה"ל, הלוחם א׳ שלח את כלבו פטריק לסרוק את האיתור בטרם כניסת הכוחות למבנה. במהלך הסריקה איתר פטריק מחבל שארב לכוחות בכניסה, נטרל אותו ובכך מנע היתקלות.

מיפוי מבנה יחידת עוקץ
מיפוי מבנה יחידת עוקץ| צילום: מיפוי מבנה יחידת עוקץ (צילום: דו"צ)

בפעילות נוספת בשכונת רימאל, בסריקה של הכלב טוי, נמצא מסדרון שחיבר את המבנה בו שהו הלוחמים למבנה נוסף שבו ארב מחבל. טוי נטרל את המחבל וכך הציל את הכוח מלפעול במבנה שהסתמן כמזוכה

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות