חדשות בעולם

בכיר צרפתי: המסיבה בנובה הייתה פרובוקציה

אמש (ו') בכיר צרפתי התראיין לתכנית ששידרה את העדות של מיה שם וטען כי המסיבה בקיבוץ רעים היתה פרובוקציה של נתניהו על מול תושבי עזה "הם שמעו את הנאות המסיבה והתמלאו תסכול"

אתר הטבח במסיבת הנובה
אתר הטבח במסיבת הנובה | צילום: (צילום: תומר נאומברג, פלאש 90)

הראיון של מיה שם ששודר אמש בערוץ 13 בו היא מתארת מה עבר עליה בשבי החמאס שודר בכל מהדורות החדשות בעולם בתרגום לאנגלית.

ברשת Lci הצרפתית התארח מפקד חיל הים הצרפתי לשעבר ואמר כי "לעשות מסיבה גדולה 10 ק"מ מעזה זו פרובוקציה"

הוא טען כי "האזרחים בעזה עוברים זוועות בכל המישורים וכי המסיבה שנשמעה בוודאי עד לעזה היתה פרובוקציה של ממשלת נתניהו. הטלויזיה והרדיו שידרו את המסיבה והאזרחים בעזה ידעו עליה". עוד הוא הוסיף "הצעירה מיה שם בוודאי עברה דברים קשים, אך היא יכלה למנוע את זה, היא מגזימה עם התאורים שלה לגבי האזרחים בעזה שכולם טרוריסטים אבל האצבע המאשימה היא על הממשלה הישראלית שיש להם אחריות אסטורנומית על מה שקרה בשבעה באוקטובר".

עמיתו לתכנית טען מנגד "שום דבר לא יכול להחשב פרובוקציה ממה שקרה בשבעה באוקטובר, המסיבה היא לא הטריגר שיצר את הטבח, החמאס מצא אותם חוגגים ובא לרצוח אותם. לא צריך לתת הצדקה לפוגרום שנעשה שהוא דומה לפוגרומים ברוסיה וארצות שונות מימי הביניים ".

המפקד הצרפתי נכנס לדבריו ואמר "צריך להסתכל על הדברים משני הצדדים, נסתכל קצת יותר גבוה ונראה שתל אביב- עיר ההנאות פתאם נשמעה על הגבול של עזה, המסיבה הגיעה לאוזניהם של אוכלוסיית עזה וגרמה להם לתסכול יש לממשלה אחריות גדולה מאד על כך"

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

44
34
עמי
30.12.23

כנראה המוסלמים חדרו לכל האוכלוסיות בצרפת שגם אנשי צבא שם מדקלמים את אנשי חמאס. לא יעזור גם אותו קצין חיל הים לשעבר יבין מיהם המוסלמים בעתיד כמו שאנשי בצלם ושלום עכשו הבינו כשחטפו אותם לעזה.