במהלך קיום הערכת מצב (חמישי) במפקדת אוגדה 98 הפועלת בחאן יונס אמר שר הביטחון יואב גלנט ללוחמים כי ״משימות כמו שמבצעים כוחותינו בח׳אן יונס לא נעשו אף פעם – הכוחות שלנו מגיעים למרחבי לחימה בהם לא היינו".
השר שוחח עם הלוחמים בתום הערכת המצב והתייחס לפעילותם בגזרת חאן יונס. "האוגדה על יחידותיה וחטיבותיה, עושה משימה שלא עשו אף פעם. היא נכנסה לתוך ח'אן יונס שם הכוחות שלנו מגיעים למרחבי לחימה בהם לא היינו, אני בספק אם יש מישהו בעולם שנלחם במקומות כאלה", אמר.
גלנט המשיך ותיאר את המשך הפעילות והלחימה בגזרה. "לוחמי צה״ל מגיעים לחמ"לים, לחדרי תחמושת, למתקני ייצור, הפעולה כוללת היתקלויות ומביאה תוצאות. הפעולה חיונית להשגת מטרות המלחמה ולכן מוקצים לה כוחות רבים, גם בצירים הלוגיסטיים, באבטחה של האזור – אנחנו רואים תוצאות של השמדת האויב״.

"הציבור שפקפק בחיילי המילואים מבין שלא ניתן לבצע את המשימה בלעדיהם"
השר התייחס גם לסוגיית אנשי המילואים ושב על התוכנית שהציג באמצע השבוע עם שר האוצר. ״אני מאוד מעריך את אנשי המילואים, אני אומר לכם את זה בצורה ברורה. אתמול יצאנו בתוכנית שמביאה 9 מיליארד שקל לאנשי המילואים ולמשפחות שלהם״.
לדבריו, ״כל איש מילואים זקוק לשלושה דברים: משימות ברורות, אמצעים צבאיים כדי לבצע את המשימות. ויחס ותגמול הוגן. הציבור בישראל, גם אלה שפקפקו לפני שלושה חודשים, גם החברים שלכם וכאלה שראו אתכם כמשוגעים שבאים למילואים הם מבינים כולם – אנחנו לא יכולים לבצע את המשימות שלנו במלחמה בלי אנשי המילואים״.
לסיום אמר, ״המשימה פה היא לפרק את החמאס – שלא תהיה לו יכולת צבאית ושלא תהיה לו יכולת שלטונית. זה יימשך הרבה זמן, יתחיל בחודשים ואחר כך ידעך מבחינת יכולת ההתנגדות של החמאס. מה שיידרש זה הרבה התמדה והרבה נחישות״.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים