יש מאכלים שאפשר לאכול אותם כמו שהם, הם לא צריכים חיזוקים, תוספות ועזרות של שחקני מפתח נוספים. אבל יש מאכלים שלא יכולים בכלל לרדת בגרון אם אין לידם את ה-תוספת בה' הידיעה, שמעניקה את החוויה המלאה בדרך ליצירת הביס המושלם. לכבוד כל התוספות שבלעדיהן לא היינו זוכים לאותו ביס מושלם, כתבתנו כתבה שלמה כדי להזכיר לכם את כל הזיווגים מן השמיים.
שקשוקה אדומה לוהטת
המבט הראשון בסיר שבו שוכנת שקשוקה, מגלה לנו ישר גברת אדומה ולוהטת, שמתבשלת על אש קטנה ומייצרת טעמים בלתי נשכחים. עגבניות חתוכות לקוביות קטנות מעורבבות עם בצל ופרוסות של שיני שום, מתלהטות ביחד על הכיריים. אם אתם חובבי חריף והגדלתם לזרוק פנימה פלפל ירוק חריף שבאמת ירים את החגיגה הזו, אז ברגעים אלו ממש הוא משתלט על שאר הנוכחים בסיר ומעניק להם בדיוק את החריפות שהם כל כך צריכים. מעל כל הטוב, האדום והחריף הזה, שוכבות להן הביצים כמו שמיכה נעימה שמכסה את העגבניות. רגע לאחר שמזגתם את השקשוקה שלכם לצלחת תגיע התוספת שלשמה התכנסנו – החלה במלוא תפארתה. אי אפשר לאכול שקשוקה אדומה לוהטת בלי לנגב אותה עם חלה טרייה וטעימה שזה הרגע נאפתה.
לזניה כמו באיטליה
גרסת האיטלקים ללזניה משלבת בין בשר לגבינות ומפיקה טעמים מופלאים שרבים מן הישראלים אינם מכירים. אצלנו יש לזניה בשרית או לזניה חלבית ולמען האמת – אנחנו חיים עם זה בשלום. כדי לייצר לזניה כמו באיטליה צריך להשתמש בחומרי הגלם שלהם. לכן, לטובת הלזניה הזו נמליץ לכם לרכוש דפי לזניה שעליהם כתוב שיוצרו באיטליה. משם נמשיך אל רוטב העגבניות שכולל עגבניות אדומות ובשלות, מעט שמן זית ושום. ככה פשוט ככה טעים. ודאו שהצטיידתם גם בגבינת ריקוטה וגם בגבינת מוצרלה שתיהן בנותיה של ארץ המגף האיטלקית. הכינו עלי בזיליקום טריים שמוכנים להתגייס למשימה והתחילו להכין את הלזניה. שכבה של רוטב עגבניות משובח תתחיל את בניית היצירה הזו, שבה יתעטפו דפי הלזניה. מעליהם שכבת גבינות מפנקת, רוטב עגבניות וכמה עלי בזיליקום טריים ושוב אותו התהליך חוזר שנית. בסיום ההרכבה נחתוך עגבנייה טרייה לפרוסות ונפזר אותה ביחד עם עלי בזיליקום טריים וגבינת מוצרלה כשכבת הסיום. והתוספת שאי אפשר בלעדיה? רוטב בשמל. תאמינו או לא אבל שילובו של הרוטב הזה מעל הלזניה שלכם ייקח אתכם למחוזות חדשים שטרם הכרתם והביס הראשון שלכם ירגיש כמו פצצת טעם איטלקית שהתפוצצה לכם בפה.
סלטים על כל גווניהם
מהסלט הפשוט ביותר שמונה מספר של ירקות טריים חתוכים ועד לסלט המבושל הטעים ביותר שאתם יכולים לחשוב עליו. כולם ללא יוצא מן הכלל טעימים, מיוחדים, מלאים בערכים תזונתיים, סיבים, ויטמינים, נוגדי חמצון והרשימה עוד ארוכה ובריאה , אך כולם ללא יוצא מן הכלל חייבים תוספת אחת: השמן! מי שמבשל סלטים כמו מטבוחה, קינואה, חצילים מטוגנים וכדומה, או מי שמכין סלט ירקות קצוץ, סלט אבוקדו חמצמץ או בכלל סלט הונגרי על טהרת תפוחי האדמה והביצים, יודע היטב שאי אפשר לאכול אותם ללא שמן!
מרק ירקות
מרק ירקות הוא מרק שממש כיף להכי ועוד יותר כיף לאכול! יש בו ירקות אהובים, עשבי תיבול, תבלינים וטעמים מוכרים מבית אימא או סבתא, מי שבישלה לכם את המרק הזה ראשונה. מרק חם ומהביל, בעל ניחוח מוכר, שרק מחכה שתתחילו לאכול ממנו את הביס הראשון. והתוספת? שקדי מרק כמובן! לא סתם נאמר: "לפעמים המרק הוא רק תירוץ"…
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים