האלוף אליעזר טולדנו – ראש אגף אסטרטגיה ומעגל שלישי – חשף היום את הערכת צה"ל בנוגע למספר המחבלים שחוסלו בעזה מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל שהחלה לפני 79 ימים.
על פי הדיווח באתר ynet, בישיבת הממשלה ציין טולדנו כי לפי ההערכות צה"ל הרג מתחילת המלחמה 7,860 מחבלים. לדברי האלוף, המספר מתבסס בין השאר על חקירות המחבלים השבויים, שמספרים כמה נהרגו מכוחותיהם, וגם על הערכות של צה"ל על מחבלים שנהרגו בהפצצות מהאוויר ובהיתקלויות.
בישיבת הממשלה אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו: "כוחותינו חיסלו עד היום אלפים רבים של מחבלים. אנחנו ממשיכים בכל הכוח, עד הסוף, עד לניצחון, עד שנשלים את כל יעדינו: השמדת החמאס, החזרת חטופינו והבטחה שעזה לא תהווה יותר איום על מדינת ישראל. אמש שוחחתי שוב עם הנשיא ביידן. אני מעריך את עמידתה האיתנה של ארה״ב במועצת הביטחון, עמדה שתומכת במאמץ המלחמתי שלנו. אמרתי אתמול לנשיא ביידן שאנחנו נילחם עד לניצחון המוחלט – יקח כמה זמן שזה יקח. ארה"ב מבינה זאת".
תגובות