נשיא ארה"ב ג'ו ביידן שוחח עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ושכנע אותו שלא לבצע תקיפה מונעת בלבנון – כך דווח הערב (מוצ"ש) בעיתון "וול סטריט ג'ורנל".

לפי הדיווח, השיחה של ביידן התרחשה ב-11 באוקטובר, ביום החמישי למלחמה. על פי הגורמים, לישראל היה מידע לפיו לוחמי חיזבאללה תכננו לחצות את הגבול מלבנון ולפתוח במתקפה נרחבת, אך בארה"ב טענו כי המידע אינו אמין.

עוד נאמר כי מטוסי הצבא כבר היו באוויר כשביידן התקשר לנתניהו והזהיר כי מתקפה ישראלית עלולה להוביל למלחמה אזורית גדולה יותר. השיחה של השניים נמשכה 45 דקו, ובסופו של דבר נתניהו אמר לביידן שידון על הנושא עם הקבינט. לאחר 6 שעות, הוחלט על ביטול התקיפה.

בלשכת ראש הממשלה הכחישו את הדיווח ואמרו כי "הפרסום אינו נכון. כבר ביום הראשון של המלחמה ראש הממשלה נתניהו החליט שישראל תפעל קודם להשיג ניצחון מוחץ בדרום, תוך הרתעה תקיפה בצפון. מדיניות זו אומצה על הקבינט".