לאחר שרון חולדאי עורר סערה מוקדם יותר היום (שלישי) כשאמר שמרבית חובשי הכיפה בעירו אינם משרתים, במענה לפניית סרוגים הבהיר ראש העיר כי, אין להתדרדר למריבות פנימיות סביב אחוזי גיוס והירתמות המגזרים.

הדברים באים על רקע הראיון שקיים הבוקר ראש העיר עם אודי סגל וענת דוידוב ברדיו 103 לאחר שנשאל על הטענה של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי חלק גדול מאנשי המילואים הם חובשי כיפה וכי זה עלול לפגוע בכוחם ברשויות בעקבות חוסר מצביעים. בתגובה אמר חולדאי כי מרבית חובשי הכיפה בעירי אינם משרתים".

"כל מילואמניק יממש את זכות ההצבעה"

לאחר הדברים שנאמרו, פנינו בסרוגים לתגובה מראש העיר. לדבריו, "שגרת המלחמה מחייבת אותנו לקיים את מערכת הבחירות בהקדם. ברמה הערכית אסור לאפשר לחמאס להכתיב את שגרת החיים בעורף. ברמה הכלכלית יש לאפשר לרשויות המקומיות להתנהל בשנת 2024 בהתנהלות כלכלית אחראית, שתאפשר צמיחה לצד חיסכון וייעול – דבר שלא עולה בקנה אחד עם כלכלת בחירות".

עוד הוסיף: "שיקולים פופוליסטים ואינטרסנטים שקושרים בין מס שתיה מתוקה למועד הבחירות הם הסיבה שעלינו להשלים את התהליך הדמוקרטי במהרה, ולא להתדרדר למריבות פנימיות סביב אחוזי גיוס והירתמות מגזרים.אני בטוח כי צה״ל יאפשר לכל מילואימניק לממש את זכותו הדמוקרטית להצביע, בכל מקום בו הוא משרת.כך ננהג גם בעיר תל אביב-יפו".