חדשות

גנץ: ישראל תעצב שליטה ביטחונית מלאה בעזה

יו״ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ התייחס הערב למצב הביטחוני ואמר: "הפעם לא יהיה 'שקט יענה בשקט'. בהמשך הוא אף אמר כי: "גם בימים אלו יש מי שעוסק ביצירת מחלוקות בעם"

((צילום: מארק ישראל סאלם/ פול))

יו״ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ מסר הצהרה הערב (חמישי) בה התייחס למצב הביטחוני: "המשימה שלנו כדרג מדיני היא לאפשר ללוחמים להמשיך ולהשלים את המשימה – בדרום וגם בצפון, כדי להחזיר את החטופים ולאפשר לתושבים לחיות בבטחה.

לשם כך, עלינו לשמר את הלגיטימציה וחופש הפעולה, ולתכנן את המשך הלחימה. בניגוד לעבר, לא נסיים ב"שקט יענה בשקט". במלחמה הזו, אין "יום שאחרי", יש תהליך ארוך, קשה והכרחי, בעוצמות משתנות. ימים, וחודשים ושנים.

חמאס היא חלק מהציר האיראני שרוצה להשמיד אותנו ולבלום את הנורמליזציה. עלינו לגרום למצב ההפוך לקרות: להסיר את האיום של חמאס, לחזק את הקשר עם מדינות ערב המתונות, ולבנות מציאות אזורית אחרת שתכלול גם מסגרת לפתרון בעזה", אמר.

חדשות סרוגים

"בהיבט הצבאי – בסיום השלב הקרוב כשתושלם המשימה בדרום הרצועה – נעצב שליטה ביטחונית מלאה על המרחב, כולל תפיסת שטח שתאפשר את המשך המאמץ המבצעי. ישראל תשלוט ביטחונית, תשמור על חופש פעולה, ותממש אותו בכל השטח".

בהמשך התייחס גנץ לפילוג שקיים בעם בימים האחרונים: "הדבר החשוב ביותר בעת הזו הוא לנצח במלחמה ולשמור על ביטחון ישראל. לשם כך חשובים האחדות בעם. לצערי, גם בימים האלו, יש מי שעוסק ביצירת מחלוקות מדומות בעם ובפגיעה ביחסים החשובים עם ארצות הברית.

אנחנו לא ננהג כך בזמן מלחמה. חבריי ואני, נמשיך לפעול באחריות לאומית, נגבה את הלוחמים והמפקדים, נדאג שמתקבלות ההחלטות הנכונות והקשות", סיים גנץ.

בהמשך ההצרה נשאל גנץ האם האמריקאים מכתיבים למדינת יששאל מתי לסיים את המלחמה, בתגובה השיב גנץ: "האמריקאים לא מנסים להכתיב לנו שום דבר, בקבינט אנחנו מקבלים החלטות אך ורק על פי האינטרסים של מדינת ישראל".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

8
דר' יעקב מזור
15.12.23

אין לגהץ שום מושג ממה שיקרה בעזה ביום שאחרי.שמע את נתניהו ,עשה חישובי סקרים והחליט לומר זהה גם הוא.אסון אם האיש הזה יהיה בשלטון.ראשית הוא שמאל ורוצה מדינה פלסטינית ויחלק את ירושליים

הצטרפו אלינו