שר הביטחון יואב גלנט נפגש היום (חמישי) עם היועץ לביטחון לאומי של ארה״ב ג׳ייק סאליבן ודנו בתוכניות להמשך הלחימה נגד החמאס ברצועת עזה, המאמצים להסרת האיום בגבול לבנון והצורך בהשבת תושבי הצפון לביתם בהקדם.
במהלך המפגש בין השניים, סקר גלנט בפני סאליבן את התקדמות הלחימה, והדגיש כי לשם חיסול ארגון הטרור חמאס דרושים יותר מכמה חודשים. "המלחמה תהיה ממושכת, התמיכה האמריקנית במדינת ישראל חשובה לשם השגת מטרה זו".
גלנט: ישראל תגן על עצמה גם בחזיתות האחרות
הצדדים דנו גם באיומים השונים במזרח התיכון ובתוקפנות האיראנית הבאה לידי ביטוי באמצעות המתקפה של שלוחותיה מתימן, עיראק, סוריה ולבנון. גלנט הדגיש בפניו כי מדינת ישראל תתמוך בכוח המשימה הבינלאומי להתמודדות עם האיום הימי ותגן על עצמה בכוחות עצמה כנגד כל איום.

במסגרת הפגישה בין השניים ציין שר הביטחון כי, ״אנחנו מעריכים מאוד את המחויבות האישית של היועץ לביטחון לאומי סאליבן במאמצים לשחרור החטופים והסיוע במאמצים הדיפלומטים והביטחוניים להעברת ציוד ביטחוני למדינת ישראל״.
לדבריו, ״ארה״ב וישראל חולקות את אותם ערכים, אינטרסים, ובמלחמה הזו אנחנו גם את אותן מטרות. זה לא קל להכניס דמוקרטיות למלחמה, וישראל היא דמוקרטיה משגשגת וחיה, אך כאשר אנחנו נכנסים למלחמה – אנחנו מנצחים.
אנו נאבקים על עתידינו ובעיקר על הערכים הנכונים, זו הסיבה שננצח. זה חשוב לישראל, זה חשוב לארה״ב וזה חשוב לעתידו של האזור כולו״.
עוד הוסיף כי, ״כדי לפרק ארגון שנבנה במשך שנים רק למטרות טרור, ולשחרר את עזה מהחמאס, דרושים יותר מכמה חודשים. זו תהיה מלחמה ממושכת שלא תיקח חודשים אחדים – אנחנו נחושים לנצח את החמאס ולהשיב את החטופים״
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
יוסי
מי ישלח טילים? אהה?
19:00 14.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר