חדשות בעולם

ממשל ביידן מבהיר: לא נציב תנאים לסיוע לישראל

למרות הלחץ הכבד שהופעל על נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, גורמים אמריקנים אמרו לרשת CNN כי הממשל לא יציב תנאים לאספקת הסיוע הצבאי לישראל

ממשל ביידן מבהיר: לא נציב תנאים לסיוע לישראל
צילום: נתניהו וביידן, ארכיון (צילום: עמוס בן גרשום/ לע"מ)

גורמים אמריקנים רשמיים אמרו היום (רביעי) לרשת CNN כי ממשל ביידן לא יציב תנאים לאספקת הסיוע הצבאי לישראל, זאת למרות הלחץ הכבד שהופעל לאחרונה על נשיא ארה"ב ג'ו ביידן להפסיק את העברת הנשק או להתנות זאת בהרחבת הסיוע ההומניטרי והמאמצים להימנע מהרג אזרחים.

לפי הדיווח, הגורמים הבהירו כי לארה"ב אין שום תכנית לשנות את עמדתה ולהציב גבולות או קווים אדומים סביב הסיוע הצבאי לישראל. זאת בניגוד ליחס של ארה"ב כלפי אוקראינה, שם הבית הלבן התנה את אספקת הנשק בתמורה להתחייבות שאוקראינה לא תתקוף עם הנשק האמריקני בשטח רוסיה.

לטענת הגורמים, ארה"ב כבר מצפה מבנות בריתה ושותפיה להשתמש בציוד האמריקני בהתאם לחוק ההומניטרי הבינלאומי. עוד הדגישו בדבריהם את הנוהג של ישראל להטמיע פרקליטים צבאיים ביחידות השונות, שקובעים מראש האם תקיפה היא מידתית או לא.

כזכור, אמש ביידן הביע ביקורת חריגה כלפי ראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר כי הוא צריך "לשנות את עמדתו" לגבי פתרון שתי המדינות – כשלדבריו, הוא לא יוכל לעשות זאת עם ההרכב הנוכחי של ממשלתו. עוד אמר כי "נתניהו לא יכול לומר 'לא' למדינה פלסטינית בעתיד".

"נתניהו הוא חבר טוב, אבל אני מאמין שהוא צריך לעשות שינוי. הממשלה הזו בישראל מקשה עליו מאד לזוז ולהתקדם" טען ביידן. לדבריו, "ישראל מתחילה לאבד את התמיכה בגלל הפצצות חסרות הבחנה".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

3
3
ארי
13.12.23

ביידן הזה הוא חלאה לא לסמוך על אף מילה הוא כלב בתחפושת והוא לא באמת יעזור לנו ביום שאחרי האינטרסים של ארהב הם לא בהכרח של ישראל וזה חייבים להפנים לו את עזה ויוש נספח לישראל ונחסל ונגרש את כל הערבים משם ואחר כך אותו טיפול בערבי ישראל . רק זו הדרך היחידה הוא רוצה להוביל למדינה ערבית בתוככי מדינת ישראל לא ניתן זאת חייבים להפנים דין חמאס וסינוואר כדין אבו מאזן

2
תודה ביידן
13.12.23

תודה לחבר אמיתי

1
הארי
13.12.23

לא להסתכן-להציף המנהרות ולקטול ברובה צלפים. לא צריך להסתכן, לא צריך פצצIת...כמה משאבות ענק ורIבי צל.פים... להציף מנהרות...לראות מאיפה המים יוצאים (פירים סמIיים סמוכים) ולחבר לשם צינור שירשור נוסף למנהרות הבאות וכך הלאה. העכ.ברים והג'ו.קים יצאו החוצה ואז רIבה צלפים טוב מספיק.... הרי ברור שהחטIפים נר.צחו כבר, כי החמ.אס לא רוצים שיהיה מי שיספר בטלביזיה מה בני השטI החמ.סניקים עשו להם.... החטIפים הקודמים ששוחררו עד כה הראו לבני הש.טן החמ.אס-דעאש שלא כדאי לשחרר אנשים ח.יים (במיוחד בנIת) . ולכן הם לא ישאירו אף אחד/ת ב.ח.יים. תודה לחטופים ששוחררו ולתקשורת הארIרה שלא מפסיקים להרIס.