מבזקים
סרוגים

ביידן הזמין את משפחות החטופים לבית הלבן

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הזמין את בני משפחותיהם של האזרחים האמריקנים שנחטפו לעזה לפגישה בבית הלבן. זו תהיה הפעם הראשונה שבה ביידן נפגש עם משפחות החטופים פנים אל פנים, אחרי ששוחח איתם בטלפון בתחילת המלחמה

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"ט כסלו התשפ"ד
ביידן הזמין את משפחות החטופים לבית הלבן

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הודיע הערב (שלישי) כי הזמין את בני משפחותיהם של האזרחים האמריקנים שנחטפו בעזה לפגישה בבית הלבן. זו תהיה הפעם הראשונה שבה הנשיא האמריקני נפגש עם משפחות החטופים פנים אל פנים, אחרי שכבר שוחח עם חלק מהמשפחות בטלפון באוקטובר האחרון.

הודעת הבית הלבן מגיעה יום אחרי שדווח בארה"ב כי משפחותיהם של חלק מהחטופים ביקשו להגיע לאירוע הדלקת הנרות שנערך אמש בבית הלבן לכבוד חג החנוכה – וסורבו. בממשל ביידן לא הגיבו לדיווחים.

המשפט שסיבך את נתניהו עם ביידן
המשפט שסיבך את נתניהו עם ביידןצילום: המשפט שסיבך את נתניהו עם ביידן

כאמור, אמש ביידן התייחס למלחמה בעזה במהלך טקס הדלקת הנרות המסורתי, כשהוא שב על מחויבותו לביטחונה של ישראל ולזכות להגן על עצמה והתחייב כי הממשל בראשותו לעולם לא יעזוב את ישראל. "לא צריך להיות יהודי כדי להיות ציוני, ואני ציוני", אמר בפני קהל הנוכחים.

ביידן הדגיש כי הסיוע הצבאי האמריקני לישראל יימשך עד שלדבריו "ייפטרו מחמאס", אך הסתייג ואמר כי ישראל צריכה להיות זהירה מכיוון שדעת הקהל העולמית יכולה להשתנות ואסור לתת לזה לקרות.

בסוגיית החטופים אמר ביידן כי וושינגטון עובדת ימים ולילות על מנת להביא לשחרורם. בנוסף ציין את מעשי האונס שביצעו מחבלי חמאס בנשים. "זה בלתי נסבל ועל כולנו לגנות זאת ללא סייג". לדבריו, "אני מבין שאתם פגועים מהשתיקה ומהפחד. העלייה באנטישמיות בארה"ב ובעולם היא מחליאה. עוד ציין כי "אין מקום לשנאה באמריקה נגד יהודים, מוסלמים או כל אחד אחר"

ג'ו ביידן הבית הלבן ישראל במלחמה משפחות החטופים