יו"ר מפלגת הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' התייחס היום (שני) לדיונים סביב תקצוב מרכיבי הביטחון ליישובי יהודה ושומרון, אשר מסווג בתור "כספים קואליציוניים" ומעורר התנגדות בקרב חלק מחברי ועדת הכספים. במענה לשאלת סרוגים סמוטריץ' תקף את פקידי משרד האוצר וטען כי לא אכפת להם מההתיישבות.
"יש דברים שפקידים ויועצים משפטיים אוהבים להעביר, ולזה יש להם אוטוסטרדה, אז הם מעבירים אותם תוך שנייה" אמר. "מנגד יש תקציבים שהם קצת פחות אוהבים, כנראה שמתנחלים פחות חשובים להם. אגב, אין פה שקל אחד נוסף – כל התקציב הזה אושר בממשלה למטרות האלה".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
עוד טען כי "יושבת פה השרה אורית סטרוק, שופכים את דמה בימים אלה. כאילו שמשרד ההתיישבות זה עסק פרטי שלה. מה לעשות שהמשרד הזה עוסק בהתיישבות – בנגב, בגליל ויהודה ושומרון. ולזה יש גם מרכיבי ביטחון. כשהממשלה הקודמת העבירה כספים להתיישבות הצעירה, אף אחד לא שאל שאלות".
בהצהרתו בפתח ישיבת הסיעה סמוטריץ אמר כי "לצערי אנחנו עדים היום לקמפיין הסתה נוראי כנגד ההתיישבות ביהודה ושומרון בגלל הדרישה שלי להעביר תקציב של כ-400 מיליון שקל לחיזוק הביטחון בהגנה על היישובים ועל ישראל הקטנה. הקמפיין הזה מצטרף למסע הסתה נוראי המתרחש מאז שמחת תורה ה-7 לאוקטובר שבמסגרתו חצי מיליון תושבי יהודה ושומרון מואשמים באחריות לטבח הנורא בדרום".
"הדבר היחיד שיש לי לומר בעניין הזה הוא תתביישו לכם!" תקף. "תשפילו עיניים מול עשרות אמהות ונשים של הנופלים מההתיישבות שנפלו על הגנת תושבי העוטף ומדינת ישראל.המחיר האיום והנורא שמשלמת ההתיישבות בקורבנות הוא גדול לאין שיעור ממשקלה בציבור, ונגדם אתם מסיתים?! בהם אתם מטילים דופי בדרישה לקבל הגנה בסיסית מול האויב הערבי?! אני קורא לכל ראשי המפלגות כולל ראשי האופוזיציה לגנות את הקמפיין הנורא הזה ולהתנצל בפני משפחות הגיבורים".
מה דעתך בנושא?
11 תגובות
1 דיונים
דני
מיותרים, ולו בשל הנראות. צריך להתיישב בכל ארץ ישראל אבל לא צריך שר לענייני התיישבות ועוד שר לחיזוק המסורת וו' בשעה שאלפי עסקים מתמוטטים ומשפחות נהרסות
17:58 11.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אופייני, זעקת הקוזק הנגזל
זה אותו הארכי שקרן שאמר שקיצץ 70% מכספי השוחד הגואליציוניים
17:55 11.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ערן גרוס
יישר כח
17:22 11.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שגית
בינתיים אנחנו מתביישים בך ובכל הממשלה שלך שאזרחי המדינה בעוטף ובצפון לא מעניינים אתכם אתם מביישים את הכיפות שלכם והסמרטוטים על ראש הנשים יאללה לכו כבר
17:07 11.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חזיר בן חזיר
לגמד המנטלי הזה אין טיפה אחת של בושה. אמירת שקרן בלי לגלגל עיניים הפכה אצלו לנורמה.
16:43 11.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גדליה
רק ביקשו ממנו לפרט לאן הולך הכסף ...שקרן בן שקרן , אידיוט לא שימושי!
16:33 11.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הציבור היפה הזה
תשפיל אתה עיניים! אתה לא ראוי לציבור הזה! תתביישו כל המפלגה הזו! הייתם צריכים לסגור מזמן את המשרדים המיותרים ואז היה לכם כסף להכל!
16:28 11.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רונן
הגריינמייזר משווה תקציבים שהעבירה ממשלת בנט למתנחלים בתקופה של עודף תקציבי לתקציב הנוכחי של גרעונות ענק ושל מלחמה . איך הוא מעז לבזוז את הקופה הציבורית בזמן מלחמה? העונש על ביזה במלחמה...
הגריינמייזר משווה תקציבים שהעבירה ממשלת בנט למתנחלים בתקופה של עודף תקציבי לתקציב הנוכחי של גרעונות ענק ושל מלחמה . איך הוא מעז לבזוז את הקופה הציבורית בזמן מלחמה? העונש על ביזה במלחמה הוא תלייה
המשך 16:23 11.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעל
בתגובה ל: רונן
ובינתיים קסדות לצבא נמשיך לממן מכיסנו
18:16 11.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוסי
היום כולם יודעים שהמתנחלים הגיבורים הם השפכ''ץ של כולנו. כמה שהם מקבלים לא מספיק, כי מדובר בדיני נפשות. מה פה לא ברור למישהו?
18:16 11.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחיקם
על אחת כמה וכמה כשהנבל הזה הוא חלק מממשלת הצורר הסגול
18:20 11.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר