שר הביטחון יואב גלנט סייר היום (שבת) בצפון רצועת עזה וציין כי ״מה שמפריד בין כל גדודי החמאס לחיסולם זו רק החלטה שלנו. אין דבר שיכול לעצור את צה״ל, ואת זה אפשר לראות כבר בצפון הרצועה״.
במהלך הביקור נפגש גלנט עם מפקדים ולוחמים מגדוד המילואים 969 של אוגדת עזה הפועלים באזור בית חאנון. בנוסף קיים תצפית יחד עם מפקד אוגדת עזה, תת אלוף אבי רוזנפלד ומפקד החטיבה הצפונית, אלוף משנה חיים כהן על המרחב הצפוני בו פועלים כוחות צה״ל.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"מי שרוצה דוגמאות שילך לבית חאנון ושאטי ויראה – זה הסיפור״
שר הביטחון שוחח עם החיילים והבהיר שהלחימה נמשכת בכל אזורי רצועת עזה. ״צה"ל – סדיר ומילואים, ביחד עם שירות הביטחון הכללי נלחם בכל רחבי רצועת עזה עכשיו – צפון הרצועה, דרום הרצועה. אתם פועלים מעל הקרקע ומתחת לקרקע ואתם מבינים את החשיבות של הפעולה שלכם״.
לדבריו, ״יש הצלחות מאוד גדולות נגד החמאס, ויש לזה ביטויים מאוד מובהקים – אלפי מחבלים הרוגים, מאות מפקדים ברמות השונות, ממח"טים ומטה, ואנחנו גם נגיע לצמרת ההנהגה של הארגון הזה. ותשתיות – מנהרות, תשתיות אמל"ח, מחסני תחמושת, הוציאו מפה מאות מחשבים עם חומר מודיעיני, וכמובן חדרי קשר וחמ"לים, וכל מה שאתם רוצים״.
עוד הוסיף כי ״אין עוד שטחים כאלה בעולם בהכנה להגנה – מתחת לקרקע, מעל הקרקע, בניינים גבוהים, מערביים וכן הלאה. ולכן, התהליכים הם איטיים, שיתוף פעולה של חיל האוויר, כוחות היבשה, חי"ר, שיריון, הנדסה, ארטילריה מסייעת, כוחות ים מסייעים, הכל עטוף עם מודיעין חזק ומערכת פיקוד ושליטה טובה.
ולכן, המכונה הזאת נוסעת, היא מכרסמת את עזה, היא מכרסמת את החמאס, אבל זה לוקח זמן, והיעדים שלנו הם מאוד ברורים – אנחנו מתכוונים לחסל את ארגון החמאס. מה שמבדיל בין ההישג מול כל גדוד ברצועה, מהצפון ועד הדרום, לבין זה שהוא מחוסל, הגדוד הזה של חמאס, מותנה רק בדבר אחד – במה צה"ל יעשה. אין איראנים, ואין חיזבאללה, ואין פיצול בחברה הישראלית, אין את כל החלומות שלהם״.
לדברי גלנט, ״נשאר רק דבר אחד – צה"ל יפעל או לא יפעל? אם הוא יפעל התוצאה ברורה ומי שרוצה דוגמאות ילך לבית חאנון ויראה, שילך לשאטי ויראה – זה הסיפור״.

"צריך להגן על המילואים – הם כמו בסדיר"
בסיום דבריו גלנט הדגיש את החשיבות שבשירות המילואים שתפס לא מעט כותרת במהלך השנה החולפת בעקבות סרבנותם של חיילים לשרת בגלל הרפורמה המשפטית. ״כמו שאני ממוקד בלחסל את החמאס בעזה, ולהרתיע את חיזבאללה ולהיות מוכן לכל פעולה שתהיה נגדו", ציין.
לדברי השר, אני גם חושב שצריך להגן על כל מה שקשור לדבר הזה שקוראים לו מילואים. אם לפני חודש היו אנשים שחשבו שלא צריך מילואים, היום הם יודעים – המילואים הם כמו הסדיר. ודבר אחד אני יכול להבטיח לכם, אנחנו ננצח, אין אפשרות אחרת. אנחנו ננצח בזכות הפעולה שלכם ושל החברים שלכם. תודה רבה חברה"
מה דעתך בנושא?
11 תגובות
0 דיונים
הלל גביש
פחות התרברבויות ויותר מעשים בבקשה
08:28 11.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דיוק בבקשה
זאת לא מכונה, אלה חיילים אמיצים וערכיים שמקריבים את חייהם בשביל הביטחון של כולנו
11:46 10.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תימני ימני
להפסיק עם "הצבא המוסרי" חיי חיילנו יותר חשובים
11:37 10.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צדק
מטוס שטס לשום מקום
09:08 10.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דניאל
גלנט, אין לך בעיה להתהדר בהישגי צהל אבל מה עם ההשגים האישיים שלך? במה אתה תרמת לעם, הרי אתה מצביע בעד לכל החלטת ממשלה הזויה מגד העם
08:23 10.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שי
גלאנט.מה עם היום שאחרי..נהרגים כל יןם שאבו מאזן יכנס לשטח נקי. אתם אשמים בכל התנהלות.7.10 ועכשיו להראות.שאתם שווים משהו שולחים כל כך הרבה למותם! די תפצציצו מהאויר. הלב שלי לא...
גלאנט.מה עם היום שאחרי..נהרגים כל יןם שאבו מאזן יכנס לשטח נקי. אתם אשמים בכל התנהלות.7.10 ועכשיו להראות.שאתם שווים משהו שולחים כל כך הרבה למותם! די תפצציצו מהאויר. הלב שלי לא עומד בזה. כך כך הרבה פצועים, הרוגים מ שונים משפחות הרוסות! שה' ישמור עליהם שיחזרו בשלום! ובשאטי שיהרגו את כולם!
המשך 08:21 10.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איל
גלנט למרות כל המילים היפות עדיין אתה מצביע עם הממשלה בהצבעות נגד טובת כלל העם אז מה שוות המילים שלך?
07:43 10.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
זהבה
גלנט תותח.
07:38 10.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
האזרח
שומע גלנט המילואימניקים שאתה מדבר עלייהם הם לא גומרים את החודש כי אתה והממשלה שלך זיינתם אותם. מי שרוצה דוגמה שילך לבני ברק ומאה שערים
07:11 10.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פרוייקעאס
אל תשכח לתקצב את הישיבות שעושות ממולאים במקום מילואים
06:21 10.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר