גדי איזנקוט הספיד את בנו: "נשמור על המדינה שאהבת"
הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט הספיד את בנו גל, שנפל אמש בקרב ברצועת עזה: "אני מבטיח לך שנמשיך להיות משפחה מלוכדת ומאושרת, כדי שהקרב האחרון שלך ושל הנופלים לא יהיה לשווא"

השר והרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט הספיד היום (שישי) את בנו גל, שנפל אמש בקרבות ברצועת עזה, בהלווייתו בבית העלמין בהרצליה. בדבריו סיפר בדמעות על הקשר של גל למשפחה, והתחייב להמשיך לפעול לשמור על המדינה.
"אמא ואני עומדים פה עם קהל רב לחלוק לך כבוד אחרון. נולדת לפני 25 שנה כששירתתי במח"ט גולני" אמר איזנקוט. "כשאמא הודיעה לי שהיא בבית חולים מיהרתי הביתה, אבל הגעתי באיחור. בטיול השנתי שעשינו בפורטוגל אמרת לי שהייתי חסר לך מאד הרבה מאד שנים. עניתי לך שאני בטוח שאמא הייתה בשבילך כל הזמן, והייתי גאה מאד ושמח לראות את הקשר העמוק שלך עם אמא והאחים".

(צילום: אבשלום ששוני\פלאש 90)
"כשבגרת התפעלתי מהרצינות התהומית שלך, לצד חוש הומור ורוח שטות. מצויינות הייתה אצלך דרך חיים בכל מקום – בלימודים, בצופים ובכל מקום" הוסיף וסיפר. "קראנו לך גל מאיר על שם אבי, אבל נתת הבנה שאתה אדם בפני עצמך. היית מאד גאה במשפחה, אבל רצית לעמוד בזכות עצמך. עשית גיבוש שרק אחרי הטירונות הבינו את השם המלא שלך".
"ב-7 באוקטובר עברנו אירוע מטלטל, ומהר מאד הבנת לאן זה הולך. בערב הקפצתי אותך לבסיס, ומאז היית במילואים עד נפילתך. לפני שבוע הגעת הביתה בזמן ההפוגה ושמחת לשמוע שהפעילות ההתקפית שהובלת עזרה לשחרור החטופים. במשפחה תמיד ראינו את הקשר שלך עם הנכדים, שאותם היית מרים גבוה, הם אהבו אותך בכל מפגש".

(צילום: אבשלום ששוני\פלאש 90)
איזנקוט סיפר כי "בשיחה על המלחמה אמרת שאתה והחברים לפלוגה מרגישים שזו מלחמה צודקת, שחייבים להחזיר את כל החטופים ולהביס את חמאס אחרי האירוע הברברי שביצעו. כששאלת אותי אם יש מסר לפלוגה אמרתי שאת המסרים תקבלו מהפיקוד, שאני אוהב אותך ושתעשו את המשימות שלכם".
"גל, אני בטוח שנמשיך את המאמץ לשמור על המדינה שאהבת, ובעיקר שתהיה מדינה נכונה וצודקת. אני מבטיח לך שנמשיך להיות משפחה מלוכדת ומאושרת, כדי שהקרב האחרון שלך ושל הנופלים לא יהיה לשווא" אמר איזנקוט בסיכום. "אני מצדיע לך לעד, ומתחייב בפניך שנעשה הכל שנהיה ראויים בקבלת ההחלטות הנכונות למען אלה שנפלו למען המדינה ולמען אלו שמחבקים אותנו בשעה קשה זו".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו