מרד בליכוד

אדלשטיין מסתייג מהתקציב: "נעשתה כאן טעות חמורה"

יו"ר ועדת החוץ והביטחון ח"כ יולי אדלשטיין ביקר בחריפות את מתווה התקציב הנוסף לשנת 2023: "נעשתה כאן טעות חמורה. פרט לצרכי הלחימה נכנסו לתוספת התקציב דברים שלא קשורים ללחימה"

אדלשטיין מסתייג מהתקציב: "נעשתה כאן טעות חמורה"
צילום: ח"כ יולי אדלשטיין (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)

ח"כ יולי אדלשטיין ביקר היום (רביעי) בחריפות את הצעת חוק התקציב הנוסף לשנת 2023.

במהלך נאומו במליאת הכנסת אמר אדלשטיין, "נעשתה כאן טעות חמורה. פרט לצרכי הלחימה נכנסו לתוספת התקציב הזה כל מיני דברים, חלקם מאוד קרובים ללבי דרך אגב, שלא קשורים ללחימה. עוד לא מאוחר לתקן".

יש להגיש הסתייגות שתוריד את ההוצאות שלא קשורות ללחימה

לדבריו, "התקציב ירד עכשיו לוועדת הכספים להכנה לקריאה שנייה ושלישית. צריך להגיש שם הסתייגות שמורידה ממנו את כל ההוצאות שלא קשורות ללחימה, לטיפול במפונים, בחטופים ובכל הדברים המידיים. ההסתייגות יכולה להיות ממשלתית ויכולה להיות של ועדת כספים. ואז אם זה יקרה אני סמוך ובטוח שבשבוע הבא לא נראה פה מחזה של ויכוחים, ונראה כאן רוב של יותר מ-100 חברי כנסת שתומכים בתקציב הזה".

מוקדם יותר התנגד להצעה שר הכלכלה ניר ברקת להביע תמיכה בתקציב במתווה הקיים. מוקדם יותר במהלך הדיון בועדת הכלכלה אמר השר "כי לא אתמוך בתקציב המדינה אם לא יקצו לפחות 250 מיליון ש״ח כדי להציל את העסקים בדרום ובצפון מקריסה".

ביטן וברקת| צילום: ברקת בועדת הכלכלה (צילום: ערוץ הכנסת)

לדברי ברקת, "למישהו בחדר הזה נשמע סביר שהמילואימניקים שמחרפים את נפשם בחזית יתעסקו בדאגות של פרנסה? אם העסקים באיזורי הלחימה יקרסו ולא ישרדו את המלחמה – זה ניצחון לחמאס. אני כשר הכלכלה של מדינת ישראל לא אתן ידי לתקציב שיביא לקריסה של העסקים בפרירפיה״

תגובות

7
6
יוסף בכתונת הפסים
06.12.23

חולמים על היום שכל ה120 יילכו לביתם במעצר בית

1
אביהו
06.12.23

אדלשטיין,תיזהר מהצורר הסגול ומעבדיו הרעילים תראה איזה אסון הוא הצליח להביא עלינו ב - 7.10.

5
אבודרהם נסים
06.12.23

כחבר מרכז פעיל אנו לא נשכח את כל מי שצייץ בזמן מלחמה בעת שכל יום קוברים לוחמים..נדבר בפרימרייס ..

4
שולי
06.12.23

כחברת מרכז הליכוד לא נשכח את מיד ששמו פס על כולנו ורצו להעביר כסף לחרדים ולהתנחלות, אמרו שלא חסר כסף ואני צריכה לקנות לבן שלי במילואים קסדה ואפוד על חשבוני. תתביישו