משרד ראש הממשלה הודיע (שני) כי שרי קבינט המלחמה יחד עם ראש הממשלה יקיימו מחר מפגש בשעות הצהריים בכדי לאפשר למשפחות המגיעות מכל רחבי הארץ להשתתף בו.

מוקדם יותר הבוקר, משפחות החטופים ערכו מסיבת עיתונאים והעבירו מסר חריף לקבינט המלחמה. "אם אין לכם זמן בשביל לעדכן אותנו כיצד אתם מתכוונים להחזיר את בני המשפחה שלנו מהשבי, אז אולי אנחנו צריכים למצוא לנו נציג אחר ממנהיגי העולם".

לדבריהם, "קיבלנו בהבנה את חידוש המלחמה כתוצאה מהפרת הסכם הפעימות ע"י חמאס. לא נתחנן אליכם יותר. אנחנו נשב החל מ-20:00 בערב בשער בגין, עם מייחמים וכירבוליות ונמתין עד שתמצאו זמן למשפחות החטופים".

ייפגשו עם המשפחות (צילום: מארק ישראל סלם\פול)

"לא נרד על הברכיים לנתניהו וגנץ"

דניאל ליפשיץ, נכדו של עודד ליפשיץ שמוחזק בעזה ציין כי "אנחנו קוראים לקבינט המלחמה לחזור באופן מיידי לשולחן המשא ומתן. הבטחתם לנו שתחזירו את החטופים שלנו בכל מחיר. השעון שלהם נגמר. אנחנו מאבדים אותם. אין זמן, אין אוכל ואין אוויר במנהרות החמאס בעזה.

שמענו את הזוועות מהשבים והמצב של אלו שהיו שמה. לסבא שלי אין זמן. אין לו תרופות ואין לו יותר תחושת זמן. הם חושבים ששכחו אותם שם. אנחנו קוראים לקבינט המלחמה לא לשכוח אותם. אם אין לכם עניין לייצג אותנו, נפנה לאחד ממנהיגי העולם שיסכים לייצג אותם. אנחנו לא נרד על הברכיים ולא נתחנן לנתניהו, גנץ, אייזנקוט, דרמר וגלנט. נשב סביב הקריה ולא נזוז לשום מקום עד שתדברו איתנו".

"לא נרד על הברכיים לנתניהו וגנץ" (צילום: אייל רודשיצקי)

חיים יצחק אור, אח של אבינתן אור שנחטף מהמסיבה ברעים אמר, "אחי חטוף בעזה כבר קרוב ל-60 יום. אנחנו מגיעים לפה היום אחרי ששמענו את העדויות של השבים שהיו במנהרות של עזה בידי החמאס. קבינט המלחמה התחייב להיפגש איתנו בצורה קבועה כבר לפני שבועיים וחצי וזה עדיין לא קרה. ישבנו בשקט ולא הפרענו והטרדנו, עד שכבר לא יכולנו. אנחנו לא רוצים להתערב בניהול טקטי או אסרטגי של מלחמה, אבל אנחנו רוצים תשובות"