תהיו הראשונים להתעדכן!
נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.
עם סיום ביקורו המדיני בישראל, מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן נשא הערב (חמישי) הצהרה לתקשורת בה התייחס להמלצות של ארה"ב לישראל להמשך המלחמה – בראשם צעדים הומניטריים לשמירה על אזרחי רצועת עזה.
"זהו הביקור הרביעי שלי בישראל מאז התקיפות של חמאס ב-7 באוקטובר. בביקור הקודם דיברתי על החשיבות בהפוגות הומניטריות כדי לאפשר את שחרור החטופים, והבהרתי שארה"ב תתמוך ותסייע לישראל בהם" אמר בלינקן. "היום זהו היום השביעי ברציפות שבהם חטופים משוחררים, ושסיוע הומניטרי מגיע לעזתים שצריכים אותו. אני מעוניין לקדם כמה מטרות – להאריך את ההפוגה כדי לשחרר עוד חטופים. אנחנו שמחים עם המשפחות שהתאחדו עם חבריהם, ועדיין יש מאות משפחות בכל העולם שיקיריהם מוחזקים בשבי. לא נפסיק לעבוד עד שכל החטופים ישוחררו".
"נתניהו הבהיר לי שישראל מתכננת לחדש את המתקפות הצבאיות נגד חמאס כשהם יפסיקו לשחרר חטופים. כפי שאמרנו מהרגע הראשון – זכותה של ישראל לעשות הכל כדי לוודא שה-7 באוקטובר לא יחזור על עצמו. הצורך הזה הודגש הבוקר עם הפיגוע הקטלני הבוקר בירושלים שבוצע על ידי מחבלי חמאס" הבהיר בלינקן. "אך מצד שני, הדרך שבה ישראל תגן על עצמה חשובה מאד. ישראל צריכה לכבד את הדין הבינלאומי, גם כשהם עומדים מול ארגון טרור שלא עושה זאת".
"הבהרתי היום לממשלה שלפני חידוש התקיפות, על ישראל לנקוט בצעדים נוספים לשמירה על חייהם של אזרחים מפני הלחימה, כדי למנוע פגיעה בתשתיות חיוניות ועקירה של תושבים מבתיהם" הוסיף. ישראל תצטרך לייצר אזורים מוגנים בדרום ומרכז הרצועה בהם לא תהיה לחימה, להקים בית חולים שדה בדרום, ולאפשר לתושבים שגרים בצפון הרצועה לחזור. כל זה יכול להיעשות בדרך שעדיין תאפשר לישראל להשיג את מטרותיה. זה לא הדבר הנכון לעשות – אלא גם יסייע לביטחונה של ישראל. ראש הממשלה וחברי הקבינט הסכימו עם זה".
"גם לחמאס יש אפשרות לבחור – היא יכולה לשחרר מיד את כל החטופים, להפסיק להשתמש במגנים אנושיים או להיכנע ולהסגיר את מנהיגה, או לחזור בהם מכוונתם להשמיד את ישראל ולחזור על אירועי הטבח. אבל דבר אחד ברור – חמאס לא יכול להמשיך לשלוט בעזה" סיכם. "כל מי שאכפת לו מחייהם של אזרחים חפים מפשע – חייב ללחוץ על חמאס להפסיק את הטרור באופן מיידי. עצירת מעגל האלימות והבטחת ביטחונה של ישראל תשפר את חייהם של הפלסטינים ושל המזרח התיכון כולו.זה לא יהיה קל, וברור שיהיו לנו מחלוקות על איך לעשות את זה, אך בסופו של דבר עלינו לפעול יחד, כי האלטרנטיבה – עוד טרור ומוות – בלתי מקובלת".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו