על רקע דבריו של ראש ממשלת ספרד פדרו סנצ'ס, נתניהו הנחה היום (חמישי) את שר החוץ אלי כהן להזמין את שגריר ספרד בישראל לשיחת נזיפה, לדבריו, "לאחר ההתבטאות המבישה של ראש ממשלת ספרד ביום שבו מחבלי חמאס רוצחים ישראלים בירושלים בירתנו".

הדברים באים על רקע התבטאויותיו השנויות במחלוקת של ראש הממשלה הספרדי פדרו סנצ'ס שטען כי "הצילומים שאנחנו רואים והמספר הגדל של ילדים שמתים בעזה, יש לי ספק רציני בכך שישראל עומדת בדין הבינלאומי", אמר. עוד הוסיף כי "מה שאנחנו רואים בעזה אינו מתקבל על הדעת".

נתניהו, הנחה לזמן לשיחה נזיפה (צילום: חיים גולדברג\פלאש 90)

כהן: "דברים מקוממים, פועלים על פי החוק הבינלאומי"

שר החוץ אלי כהן תקף בחריפות את סנצ'ס. "בעקבות דבריו המקוממים של ראש ממשלת ספרד, שחוזר שוב על האשמות חסרות בסיס, החלטתי לקרוא לשגרירת ישראל בספרד לשוב להתייעצויות בירושלים.‏

לדבריו, "ישראל פועלת ותמשיך לפעול על פי החוק הבינ״ל ואנחנו נמשיך במלחמה עד לשחרור כל החטופים ועד לחיסול החמאס בעזה. ‏יש רק גורם אחד שאחראי על הטבח של השביעי באוקטובר ועל המצב בעזה כיום, והוא ארגון הטרור חמאס שמבצע פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות נגד אזרחי ישראל ונגד תושבי רצועת עזה".

פועלים על פי החוק הבינלאומי, השר כהן (צילום: אורן בן חקון\ פלאש 90)

יש לציין, כי זאת איננה הפעם היחידה במהלך המלחמה שסנצ'ס עורר סערה, בשבוע שעבר לאחר שסייר בקיבוץ בארי וצפה בחלק מסרטון הזוועות שביצע חמאס, יצא ראש הממשלה הספרדי למצרים והפנה אצבע מאשימה כלפי ישראל על הרג חסר הבחנה בעזה והפרת החוק הבינלאומי, "הטרגדיה הגדולה ביותר בעידן המודרני", טען. בנוסף קרא סנצ'ס להפסקת אש קבועה.