בדרך לישראל

לאחר עיכוב: החטופים הועברו לידי הצלב האדום

בתום עיכוב מורט עצבים, עשרת החטופים הועברו מידי לחמאס לצלב האדום ועושים את דרכם למעבר רפיח. מדובר צה"ל נמסר כי בין החטופים ששוחררו ישנם גם ארבעה נוספים בעלי אזרחות תאילנדית

מסירת חטופים לידי הצלב האדום בעסקה, גלנט: "הדרך היחידה להביא עוד חטופים זו הפעלת כוח"
מסירת חטופים לידי הצלב האדום בעסקה, גלנט: "הדרך היחידה להביא עוד חטופים זו הפעלת כוח" | צילום: מסירת חטופים לידי הצלב האדום (פלאש90)

לאחר שעות מורטות עצבים, עשרת החטופים הועברו לידי הצלב האדום. בנוסף דווח כי העסקה תושלם עד חצות. הקבינט יתכנס בשעה 23 לגבי המשך הארכת המתווה.

על פי הרשימות, אמורים להשתחרר 5 נשים ו-7 ילדים כחלק מעסקת המשך ההפוגה, כמו כן הצלב האדום מדווח כי שוחררו בנוסף שתי חטופות נוספות בעלות אזרחות ישראלית ורוסית, זו בנוסף לחטופים ששוחררו בעסקה, בנוסף מדווחים כי כלל המשוחררים עברו לידי הצלב האדום ומשם עושים את דרכם למעבר רפיח.

מדובר צה"ל נמסר: "על פי המידע שנמסר מהצלב האדום, 10 חטופות וחטופים ישראליים וארבעה חטופים בעלי אזרחות תאילנדית בדרכם לשטח ישראל."

מוקדם יותר הועברו לידי ישראל שתי החטופות אירנה טטי וילנה טרופנוב. בתיעוד שעלה קודם ברשתות החברתיות הן נראו כשהן מועברות מידי מחבלי החמאס לארגון הצלב האדום לקול המון עזתי זועם שצועק 'אללה הוא אכבר' וחוגג. עוד נראה בסרטון כי המחבלים מורים לחטופות לנופף לשלום.

אירנה טטי לצד כוחות צה״ל בשטח ישראל (אירנה טטי לצד כוחות צה״ל בשטח ישראל )

מדובר צה"ל נמסר כי יחידה מובחרת של צה״ל וכוח של השב"כ מלווים כעת בשטח ישראל את שתי החטופות השבות ארצה. לאחר שיעברו הערכה ראשונית של מצבם הרפואי, כוחותינו ילוו את השבות עד להגעתן לחיק משפחותיהן בבתי החולים.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

3
2
רואה חשבון
29.11.23

שהגורם המדיני עלום השם יפסיק למכור לנו לוקשים. חמאס מפר את ההסכם ובמקום להגיד לנו את האמת מוכרים לנו לוקשים שמדובר בבעיה טכנית. כמו שמכרו לנו לוקשים שכשהם ירו טילים שזה בגלל ננאקים.

1
מ
30.11.23

דם כל הנירצחים על הידיים המגואלות של אחים לנשק וכח קפלן

1
שלמה
30.11.23

חד וחלק !!!! בוגדים הסיתו נגד המדינה בחול פילגו אותנו התנהגו בבריונות עודדו לסרבנות הרסו את הצבא דירבנו את חיות הנאצים לטבוח בבני עמנו ועוד יש להם עזות מצח להפיל הכל על ביבי גועל נפש של אנשים מהרסייך ומחריבייך ממך ממך יצאו ....... עופו