היום החמישי לעסקת שחרור החטופים: מייה ליימברג בת ה-17 מירושלים בין המשוחררות הערב (ג) משבי ארגון הטרור חמאס, היא זוהתה בתמונות מרצועת עזה מובלת בידי מחבלי חמאס והג'יאהד האיסלאמי יחד עם כלבתה. דובר צה"ל עדכן כי 10 החטופות הישראליות ושני החטופים עם האזרחות הזרה, הועברו למצרים והם בדרכם לישראל.

דובר צה"ל: "לפני זמן קצר העבירו נציגי הצלב האדום את 12 החטופות והחטופים למצרים. שיירת החטופים השבים ארצה עושה דרכה בשטח מצרים לנקודת המפגש עם כוחותינו בכרם שלום. נציגי מערכת הביטחון יאמתו את זהות החטופים השבים בנקודת המפגש. נציגי צה״ל מעדכנים את משפחותיהם באופן שוטף".

יותר מוקדם פורסם כי עשרת החטופות הישראליות ביניהן מייה ליימברג שאמורות להשתחרר היום לצד שמונה חטופים התאילנדים הגיעו לידי הצלב האדום, כעת דיווח דובר צה"ל כי שני אזרחים זרים משוחררים ולא שמונה כפי שפורסם. זוהי הפעימה החמישית של עסקת שחרור החטופים לאחר ששוחררו כבר 74 חטופים מתוכם 51 ישראלים בארבעת הפעימות הקודמות.

ממשרד ראש הממשלה נמסר: " ממשלת ישראל מחבקת את שניים עשרה החטופים, עשרה אזרחינו ושני אזרחים תאילנדים, ששבו היום לשטח ישראל. משפחותיהם עודכנו על ידי הגורמים הממונים כי הם שבו ארצה. ממשלת ישראל מחויבת להשבת כל החטופים והנעדרים".

כמו כן פורסם כי על פי מספר דיווחים בעיתונות העולמית, לקראת מיצוי עסקת שחרור החטופים הנוכחית, ישראל וקטאר מנהלות מגעים לעסקת שחרור בה יכללו הגברים המוחזקים בשבי חמאס, ביניהם הקשישים, גברים בגיל מילואים וחיילים.

על פי העיתון בריטי: דיווחים על הסכם כולל חיילים גברים

על פי עיתון פייננשל טיימס הבריטי, מקורות יודעי דבר חשפו בפני גורמי העיתון, כי לקראת הגעת העסקה הנוכחית למיצוי כלל ימי ההפוגה והחטופים שיכולים להשתחרר במסגרת, ישראל וקטאר כבר מקיימות מגעים בקשר לשלבים נוספים של עסקאות לשחרור חטופים.

על פי הדיווחים המגעים כעת עוסקים בשחרורם של כלל הגברים המוחזקים בשבי, המבוגרים, הזקנים והחיילים, מדובר בהסכם חדש, ושונה לחלוטין מהסכם ההפוגה הנוכחי בו למרות שישראל משחררת אסירים ביטחוניים מורשעים, ההסכם עצמו נחשב הסכם שחרור של נשים וילדים.

על פי דיווחים שונים בעיתונות העולמית והערבית, הסכם העוסק בשחרור הגברים והחיילים יגרור מחירים משמעותיים הרבה יותר, בין אם מדובר בשחרור של אלפי מחבלים עם דם על הידיים או בקשות מרחיקות לכת אף יותר של חמאס כמו הסרת המצור מהרצועה ופתיחה מחודשת של המעברים מהצד הישראלי להכנסת סחורות וציוד.