השר בני גנץ העביר היום (ראשון) מסר לראש הממשלה נתניהו, לפיו אם לא יבוצעו שינויים בכספים הקואליציוניים סיעתו תשקול את המשך דרכה בממשלה.

במכתב ששלח לראש הממשלה, טען השר, כי "מחר עתידה להתקיים ישיבת ממשלה, אשר תעסוק, בין היתר בעדכון מסגרות התקציב לשנת הכספים 2023 ואילך ובכלל זאת, בהעברת כספים קואליציוניים והסטת כספים רבים להוצאות שונות שאינן קשורות למלחמה או לצמיחה, אמר.

לדבריו, "כפי שהובהר בפנייתנו, שהתקיימה ב-23 בנובמבר בנוכחות שר האוצר, סיעתי ואני נתנגד לחלוקת כספים קואליציוניים או כל תקציב נוסף שאינו קשור במאמץ המלחמתי או מקדם צמיחה במשק".

גנץ: "אני שב על דרישתי, להסיט את הכספים לצרכי מלחמה"

השר גנץ המשיך והדגיש את החשיבות באי העברת הכספים שאינם קשורים למלחמה, "יפגע בחוסן הישראלי ובלכידות הקיימת בחברה הישראלית. בעת זו על כלל החברה הישראלית להיכנס תחת האלונקה, הציבור כולו יודע זאת, ומן הראוי שגם ממשלת ישראל תנהג כך."

לדברי גנץ, "אנחנו עומדים בפני אתגרים כלכליים וחברתיים אדירים גם בהמשך הדרך, וגירעון שצפוי לגדול משמעותית ולהשפיע על המשק. בעת הזו כל כסף פנוי חייב ללכת לצורכי המלחמה ולהם בלבד אני שב על דרישתי, להסיט את כל המשאבים והכספים הקואליציוניים האפשריים שטרם מוצר לשנת הכספים 2023 ובהתאם גם לשנת 2024, באופן מיידי לצרכי המלחמה ונגזרותיה".

לסיום שלח מסר לנתניהו, "במידה והישיבה תתקיים והתקציב יישאר על כנו, סיעת המחנה הממלכתי תצביע נגד התקציב המוצע, ותשקול את צעדי ההמשך שלה"