ישראל במלחמה היום ה-50. כלי תקשורת פלסטינים מדווחים כי בשעה האחרונה חלפו מטוסי קרב מעל שטחי דרום רצועת עזה – אזור שלפי ההסכם אסור לטיסה. זהו איתות לחמאס לפיו ישראל מתכוונת לבטל את הפסקת האש.

הצעד של ישראל מגיע לאחר שחמאס הודיעו כי שחרור החטופים נדחה, וכי 13 החטופים הנוספים שהיו אמורים לעבור היום לישראל נשארו בידיהם. מדובר באיחור של כחמש שעות בהעברת החטופים לידי הצלב האדום.

ישראל העבירה מסר לחמאס: אם החטופים לא ישוחררו עד חצות – הפסקת האש תסתיים", כך דווח. קטאר, שמעורבת בפרטי העסקה, העבירה אף היא מסר לחמאס: "מספיק עם המשחקים, זה יעשה לכם נזק".

הזרוע הצבאית של חמאס טוענת הערב כי החליטה לדחות את שחרור החטופים – עד שישראל "תעמוד בתנאי ההסכם של הכנסת משאיות הסיוע ההומניטרי לצפון הרצועה".

בינתיים בישראל עורכים דיון במעורבות בכירי בדרג המדיני והביטחוני כדי להחליט מה עושים במקרה של הפרת ההסכם מצד חמאס. וכעת כאמור, עשו צעד התקפי כדי לאותת על ההמשך.