שר החוץ אלי כהן קיים תדרוך לכתבים הזרים בישראל, במהלכו הסביר כי האחריות להפסיק את התקפות חיזבאללה על ישראל היא של הקהילה הבין לאומית, וכי הימשכות המצב עלולה לגרור את ישראל למלחמה בלבנון.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

צילום: משרד החוץ

כהן נשא דברים בפני התכבים הזרים בארץ, והבהיר להם את העמדה הישראלית בנושא החזיתות הנוספות בלחימה על פי שר החוץ כהן "ההתקפות של חיזבאללה, שהוא שלוחה של איראן, עלולות להביא למלחמה בלבנון". כהן הוסיף והסביר כי למרות חוסר הרצון הישראלי לפתוח במלחמה בלבנון, המצב כפי שהוא עומד אינו יכול להימשך.

כהן הודיע כי "לישראל אין שום אינטרס לפתוח חזית נוספת אבל לא נוכל להמשיך לסבול התקפות כאלה". לבסוף הזהיר שר החוץ את הקהילה העולמית, כי בהתאם להחלטת האו"ם שהביא לסיום מלחמת לבנון השנייה, האחריות להתפתחויות בחזית הצפונית ויציבות לבנון תלויות בקהילה העולמית והודיע כי "האחראיות של הקהילה הבינ"ל היא ליישם את החלטה 1701 במלואה על מנת למנוע מלחמה בלבנון".

בימים האחרונים ישראל מנסה להפעיל לחץ על הקהילה הבין לאומית, ובכך לגרום לה לאכוף את החלטת האו"ם 1701, אשר סיימה את מלחמת לבנון השנייה וקבעה כי על דרום לבנון להיות אזור מפורז.