עכשיו זה סופי: בתום ישיבה ממושכת, הממשלה אישרה הלילה (בין שלישי לרביעי) את העסקה עם חמאס לשחרור החטופים המוחזקים ברצועת עזה. כעת יינתן יום להגיש עתירות להסכם לפני יישומו בשטח, כשביום חמישי צפויים להשתחרר החטופים הראשונים.

על פי המתווה שאושר, חמאס צפוי לשחרר 50 מהחטופים המוחזקים ברצועת עזה בפעימות לאורך ארבעה ימים, אשר יהיו ילדים ואמהות שנלקחו לשבי ב-7 באוקטובר. בחמאס דרשו כי השחרור יהיה רק של אזרחים ולא של חיילים, בעוד שישראל דרשה שכלל המשוחררים יהיו כאלה המחזיקים בתעודת זהות ישראלית. בתמורה, ישראל תשחרר כ-150 אסירים, אשר יהיו מחבלות ובני נוער שלא הורשעו ברצח.

לבקשת שר הביטחון יואב גלנט, התווסף להחלטת הממשלה משפט הקובע כי מיד בתום מיצוי כל האפשרויות במסגרת ההסכם שהושג, ישראל תשוב לפעולה קרקעית עצימה ברצועת עזה". בנוסף, ראש הממשלה בנימין נתניהו הבהיר שכחלק מהמתווה המסוכם יהיו ביקורים של הצלב האדום אצל חטופים שטרם שוחררו – כולל אספקת תרופות לאלו שצריכים.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: לע"מ)

גורם מדיני ציין אמש כי ייתכן שחמאס ישחרר חטופים נוספים, ואם יעשה זאת יהיו עוד ימי הפסקת אש. ככל הנראה, העסקה תכלול גם חטופים שמוחזקים בידי הג'יהאד האיסלאמי. בנוסף, נאמר כי במהלך ימי ההפוגה לא יהיה שימוש במטוסים מעל רצועת עזה למשך 6 שעות בכל יום.