פרטים נוספים: חמאס ישחרר בכל יום 10 חטופים
פרטים נוספים מתפרסמים אודות העסקה עם חמאס שתכלול חמישה ימי הפסקת אש, ושחרור של 10 חטופים בכל יום. ישאל תשחרר על כל חטוף, 3 מחבלים. ההסכם יאושר ככל הנראה ב48 השעות הקרובות

במהלך היממה האחרונה, נשמע כי עסקה הכוללת הפסת אש והחזרת חטופים – מבשילה לכדי משהו רציני ותתחיל בקרוב. בקרב הפרסומים יש מספר גרסאות אפשריות של ההסכם, אך רובם ככולם כוללים כמובן הפסקת אש ושחרור חטופים.
ע"פ דיווחים העסקה המסתמנת תכלול שחרור של שלושה מחבלים על כל חטוף אחד, אך טרם ידוע האם כצעד ראשוני חמאס ישחרר 50 חטופים בפעם אחת, או בטפטוף של עשרה חטופים כל פעם.
גורם ביטחוני אומר כי השלב הראשון של ההסכם צפוי להימשך חמישה ימים, כאשר בסופו של כל יום חמאס ישחרר 10 חטופים חיים מקרב הילדים והנשים שהוא מחזיק. ישראל בתמורה תשחרר 3 מחבלים כלואים כנגד כל חטוף, מקרב הקטינים והנשים שהיא מחזיקה במאסר, בתנאי שאין להם דם על הידיים, כך פרסם היום העיתונאי אריאל כהנא.
בישראל נערכים לכך שיהיה שלב שני להסכם שיאריך אותו מעבר לחמשת הימים הראשונים, כך שחמאס ישחרר גם בהמשך מדי ערב 10 מאנשינו. בתמורה, ועל פי אותו יחס, ישראל תשחרר עוד מחבלים שהיא מחזיקה.
להערכת הגורם הביטחוני ההסדר יימשך לכל היותר עשרה ימים של הפסקת אש, במהלכם ישוחררו בתרחיש האופטימי כ-100 מהחטופים. בצד הישראלי מודעים היטב לסיכונים הרבים הכרוכים בעסקה. קיים חשש שחמאס יפר את הפסקת אש, כפי שעשה פעמים רבות בעבר.
כמו כן, בישראל לוקחים בחשבון שסינוואר לא ישחרר את מספר החטופים המובטח, מה שיעמיד את הדרג המדיני והצבאי בפני החלטות קשות. על רקע זה הבהיר הגורם הביטחוני כי "אנחנו בהחלט מודעים לאופיו של האיש ונגיב בהתאם להתפתחויות, גם תוך כדי הימים של הפסקת האש.
אם הוא יעשה שטויות נדע להשתמש בכלים הקינטיים והאחרים שלרשותנו כדי להזכיר לו את תנאי העסקה. אנחנו גם מודעים שצפויים ימים לא קלים מבחינה פנים ישראלית אם העסקה תיכשל או תיעצר באמצע".
בחמאס טוענים בין היתר כי אין להם קשר כרגע עם לכל החטופים והפסקת האש תאפשר להם ליצור אותו, ולהביא לשחרור בני ערובה נוספים שבידם. בישראל מטילים ספק בטענה, אך על מנת למצות אפשרויות של הבאת החטופים מוכנים כאמור להאריך את הפסקת האש מעבר לחמשת הימים הראשונים.
עוד אמר הגורם, כי הם משקפים את עמדת כלל קבינט המלחמה. משיחות עם מספר גורמים בישראל נראה כי היא ההסכם יגיע לאישורם של קבינט המלחמה, ולאחר מכן של הממשלה כולה, במהלך 48 השעות הקרובות.
לנוכח המורכבות והחשש שחמאס לא יעמוד בתנאים, תהיה בכל יום הערכת מצב מחודשת של קבינט המלחמה האם להמשיך במתווה הפסקת האש. בדרג המדיני מודעים היטב לכך שחמאס מעוניין לסחוט את ישראל ולהרוויח זמן באמצעות הפסקת האש.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו