קר בחוץ, חם בפנים: מתכונים למרקים שיחממו אתכם - סרוגים

קר בחוץ, חם בפנים: מתכונים למרקים שיחממו אתכם

מזג האוויר החורפי שהגיע עשה לכם חשק למרק טעים ומחמם? אספנו לכם שני מתכונים למרקים בריאים ומזינים שיתפרו לכם את הארוחה ויחממו אתכם

author-image
קר בחוץ, חם בפנים: מתכונים למרקים שיחממו אתכם
  (צילום: שאטרסטוק)

מזג האוויר התחיל להתקרר ואיתו מגיע השלב שמוציאים את בגדי החורף מהארון. אם הסוודר, שמיכת הפוך והמזגן לא מחממים אתכם מספיק, הנה שני מתכונים למרקים טעימים ובריאים שיחממו אתכם מבפנים.

מרק עדשים כתומות

מצרכים (ל-9 מנות):

כוס עדשים כתומות (170 גרם), נקיות ושטופות

בצל בגודל בינוני קצוץ דק-דק

שן שום כתושה

2 קישואים בגודל בינוני, מגורדים דק

כף שמן זית

2 גבעולי פטרוזיליה (שלמים)

גבעול סלרי בגודל גדול (שלם)

מלח, פלפל שחור

1/2 כפית שטוחה כורכום

כפית שטוחה כמון

(באדיבות: יחסי ציבור חלי ממן)

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את שן השום, את הכורכום, את הפלפל השחור ואת הכמון ומערבבים. מוסיפים את העדשים ואת הקישואים המגורדים ומערבבים שוב. מוסיפים 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מבשלים כעשרים דקות, ומוסיפים מלח ומתקנים תיבול. לבסוף מוסיפים את גבעול הסלרי ואת גבעולי הפטרוזיליה לתוך מי המרק, מכסים את הסיר ומכבים את האש.

מרק בשר ושעועית לבנה

מצרכים ל 4 מנות:

כף שמן זית

500 גרם פילה מדומה (מס' 6) חתוך לקוביות בינוניות

200 גרם שעועית לבנה יבשה

2 גזרים

2 בצלים קצוצים

3 גבעולי סלרי

4 עגבניות מגורדות

5 שיני שום קצוצות

2 כפות רסק עגבניות

כף פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

כפית כמון

כפית פלפל שחור

כפית מלח

5 כוסות מים

(באדיבות: יחסי ציבור חלי ממן)

אופן הכנה

משרים את השעועית הלבנה לילה לפני עם מים וכפית סודה לבישול. קוצצים את הבצל והשום, חותכים את הגזר והסלרי לקוביות/פרוסות ומגרדים את העגבניות.

מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבשר, סוגרים אותו מכל הכיוונים, ומוציאים לקערה נפרדת. מוסיפים לאותו סיר את הבצל הקצוץ, השום והגזר ומבשלים כ 5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים לסיר את התבלינים, העגבניות ורסק העגבניות ומערבבים. מסננים את השעועית, שוטפים היטב ומוסיפים לסיר, לאחר מכן מוסיפים את הבשר לסיר ומערבבים. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים.

טועמים ומתקנים תיבול, ובמידה וצריך מוסיפים עוד מים. המרק מוכן כאשר השעועית והבשר רכים. ניתן לפזר מעל המרק עלי כוסברה או פטרוזיליה אך לא חובה.

המתכונים באדיבות חלי ממן.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו