לאחר שיושב ראש האופוזיציה יאיר לפיד קרא להחליף את ראש הממשלה בזמן מלחמה מהליכוד נמסר בתגובה: מצער ומביש שלפיד עושה פוליטיקה בזמן מלחמה כשהוא מציע להדיח את ראש הממשלה שמוביל את המערכה ולהחליפו בממשלה שתקים מדינה פלסטינית ותאפשר לרשות הפלסטינית לשלוט בעזה.

הרקע לדברים, ראיון בו לפיד אמר ליונית לוי כי צריך להחליף את ראש הממשלה בזמן הלחימה. הממשלה לא מתפקדת, אנחנו לא יכולים לנהל מלחמה ממושכת עם ראש ממשלה שהציבור לא מאמין לו. לא צריך בחירות עכשיו, צריך ראש ממשלה אחר מהליכוד. אנחנו מדברים עם חברי הליכוד ועם החרדים.

מיש עתיד נמסר בתגובה לליכוד: "הליכוד פספס כנראה' לפיד הציע ממשלה בראשות הליכוד, עם ראש ממשלה מהליכוד שאינו נתניהו. ככה נתחיל את הריפוי הלאומי".

ח"כ קרויזר: הממשלה תצטרך להחזיר את המנדט

הבוקר אמר ח"כ יצחק קרויזר מעוצמה יהודית בריאיון כי "הממשלה הזו בתום המלחמה תצטרך להחזיר את המנדט לציבור, והוא זה שיצטרך להחליט את מי הוא רוצה לראות מנווט את המערכה הפוליטית. זה ברור מאליו" המשיך קרויזר אך הסתייג לגבי תזמון הפלת הממשלה, "כרגע אנחנו צריכים לתת גיבוי מלא לכל המערכות וכמובן למערכת הצבאית. הגיבוי צריך להינתן במלואו גם לדרג המדיני שמוביל כרגע את המערכה הזו".

"ברגע שמטרות המבצע יושגו, החטופים יחזרו הביתה לשלום וכל האיומים מהגזרות השונות יוסרו – העם צריך לקבל את המנדט לידיו ולהחליט מה יקרה כאן ביום הבא".