ח"כ איימן עודה התראיין הבוקר (ראשון) בערוץ הכנסת ואמר: "צריך לנצח לא רק את נתניהו, גם את המדיניות שלו, את כל הימין הישראלי". עוד הוסיף: "הכיבוש הוא מקור הרוע, צריך לשים קץ לכיבוש הפושע הזה".

עודה אמר כי חייב ללכת לבחירות במהירות: "אם לא נלך לבחירות כמה שיותר מהר – זה יציל את נתניהו ואת כל הציבור הימני בישראל. הפתרון היחיד הוא לכבד את קיומו של העם הפלסטיני, ולהקים מדינה פלסטינית על גבולות 67".

 

בהמשך הראיון אמר עודה כי אף אחד לא רוצה שאזרחים ימותו, אך זה כבר קרה וכעת צריך להכניס לתודעה שהסוגיה העיקרית היא סיום הכיבוש ושלום.

"בשמך שנים אנשים אמרו אולי מדובר בנושא הכלכלי, אולי מדובר במצוקה כזו או אחרת, אך חשוב להבין שזה אך ורק הכיבוש".

בהמשך הוא אף האשים את הרפורמה המשפטית ואמר שמקורה בציונות: "בן גביר המתנחל, סמוטריץ' המתנחל, פורום קהלת השייך למתנחלים ועוד. יש קשר ישיר בין פגיעה בדמוקרטיה לבין הכיבוש. עד עכשיו כל אותם אנשים שהתנגדו לרפורמה המשפטית, אמרו שהכיבוש זו לא סוגיה חשובה – עכשיו הוכח שהיא הסוגיה הכי חשובה ובוערת".

עודה אינו הפוליטיקאי היחיד ממפלגתו שמתבטא נגד מדינת ישראל, עאידה תומא סלימאן, חברת הכנסת ממפלת חד"ש, פרסמה אמש ציוץ בו היא מאשימה את ישראל בשימוש בפצצת זרחן בבית החולים שיפא שבעזה,

"חדרי ניתוח מופצצים, ריח זרחן באוויר, מבין 48 מנתחים נשארו 7, ירי חי על העקורים ״במסדרונות ההומניים״. ‏ועדיין מתעקשים פה: הצבא ״המוסרי בעולם״ לא פוגע בחפים מפשע ולא תוקף בתי חולים!", כתבה.

שניהם קיבלו תגובות רבות שתקפו אותם על דבריהם אלו ומספר עיתונאיים אף קראו להחרימם אותם ולפעול להדחתם מכנסת ישראל.