לחדר המיון במרכז הרפואי זיו בצפת הובאו היום (א') עשרה עובדי מפעל באחד מקיבוצי הגליל הסובלים מתופעות אלרגיה קשות, לאחר שאכלו דג טונה לארוחת הצהריים במפעל. התופעות כוללות כאבי ראש, קשיי נשימה, בחילות, וחלקם סובלים מסימנים אדומים בגוף ומחולשה.
ד"ר עמאר מנהל המחלקה לרפואה דחופה במרכז הרפואי זיו אומר כי תופעות אלרגיה קשה, חייבות להיות מטופלות במיידי, מאחר והגוף נכנס לשוק אנפילקטי העלול להביא לתופעות קשות ולעיתים גם למוות, מאחר והאלרגיה משפיעה על מערכות גוף רבות ושרשרת תגובות, כולל חסימת מערכת הנשימה, ירידה בלחץ דם, פריחה בגוף ועוד. ד"ר עמאר אומר כי העובדים מטופלים בנוגדי אלרגיה, אנטיאיסטמיניים, סטרואידים ואנהלציות, וישארו להשגחה.
הודעה הועברה גם למשרד הבריאות ובינתיים במפעל החלו בבדיקות של הדג אותו אכלו העובדים. כרגע בודקים מספר כיוונים בהם אפשרות כי הדג היה מקולקל או שפג תוקפו. הבדיקות נעשות מול מפעיל חדר האוכל הסוכן המפיץ והחברה.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים