מקורות מצריים מדווחים כי במצרים הגבירו את המגעים להפסקת אש הומניטרית לקראת עסקת חילופי שבויים. כמו כן ערוץ אל מיאדין השייך לחיזבאללה העביר דיווח דומה. כתב חדשות 12 אוהד חמו דיווח כי חמאס דורש בתמורה לשחרור חטופים גם כניסת דלק לרצועה.

מטה המאבק לשחרור החטופים בירך על המגעים, אך טען שהעסקה חייבת לכלול את שחרור כלל החטופים: "אנו מברכים על חזרתם של כל חטוף וחטופה הנמצאים בעזה, יחד עם זאת, מטה המשפחות להחזרת החטופים והנעדרים דובק בעמדתו כי כל מהלך להפסקת אש, יכלול שחרור של כל החטופים מעזה".

אתמול בראיון לרשת ABC ראש הממשלה בנימין נתניהו  אמר כי "לא תהיה הפסקת אש ללא החזרת החטופים". עוד הוסיף רה"מ כי "גם הנשיא ביידן בעצמו אמר שהפסקת אש תהיה ניצחון לחמאס, בנוגע להפוגות הומינטריות, שעה פה שעה שם, אלו דברים שעשינו בעבר ואני מניח שנבדוק את היכולת הזאת בהמשך".

שר הביטחון יואב גלנט התייחס אף הוא לסוגיה ואמר אמש בהצהרה כי "לאחרונה נשמעות המילים הפסקה הומניטרית, עבורי הפוגה הומניטרית זה קודם כל החטופים שלנו בעזה. עבורי הפוגה הומניטרית אלו אנשים שנמצאים בעזה בידי חיות האדם. לא תהיה הפוגה הומניטרית בלי החזרת חטופים".