ישראל במלחמה. בפיקוד המרכז יצאו במבצע הגברת תחושת ההגנה במהלכו הוקמו תשתיות ביטחוניות ביישובים ובכבישי איו"ש, זאת במקביל לתגבור כוחות הגנה ואמצעי לחימה.

במבצע העונה לשם 'שומרים על הבית', מבצעים כוחות ההנדסה של אוגדת איו״ש והחטיבות המרחביות, יחד עם גדוד הצמ״ה 7058 של פיקוד המרכז עבודות הנדסיות לחיזוק התשתית המבצעית ביישובים ובכבישים על מנת לסייע ולשפר את מרכיבי ההגנה.

קרדיט: דובר צה"ל

במסגרת המבצע, הוצבו חסמים ונוספו תלתליות סביב יישובים, הוקמו עמדות ממוגנות לשיפור ההגנה ההיקפית על היישובים והונחו בטונדות ושערים שונים בכניסה ליישובים. בין השאר מבוצעות עבודות מיגון וגידור, שינוי נתיבי גישה וארגון משטר התנועות, חישוף צמחייה והקמת עמדות מוגבהות וממוגנות בהתאם לצרכי ההגנה השונים.

סמוך לכפר עזון לדוגמה, הושלמו עבודות הנדסה בהן: חשיפת מרחבים, הקמת עמדות שמירה לאורך הכביש והקמת גידור כנגד זורקי אבנים בסמוך לכביש 55. פעולות אלה מתבצעות בנוסף לכוחות הפועלים במרחב באופן גלוי וסמוי על מנת לשמור על תושבי האזור ולסכל טרור.

קרדיט: דובר צה"ל

זאת במקביל להמשך בנייה מחודשת של גדר התפר המקיפה את העיר קלקליה על מנת למנוע חדירות מסתננים לישובים צמודי הגדר ועורף מדינת ישראל וכן בניית חומה ומכשול התפר לאורך הגדר.

כמו כן, מתחילת הלחימה הודקה השליטה בתנועות בצירים, על בסיס ביצוע חסימות הן הנדסיות והן על ידי בידוק לוחמים על מנת לנטר תנועות ברחבי הגזרה.