בעקבות המלחמה ותקיפות ישראל בעזה, בחריין הודיעה היום (חמישי) כי היא מחזירה את השגריר שלה מישראל.
כזכור, ישראל חתמה על הסכמי אברהם עם איחוד האמירויות הערביות ובחריין, וכעת לאור מצב הלחימה היא מחזירה את שגרירה לישראל. בכך היא מצטרפת לירדן שהודיעה אמש כי החליטה גם היא להחזיר את שגרירה מישראל רסאן אל מג'אלי, לירדן לצורך התייעצויות בעקבות המלחמה נגד חמאס בעזה.
משרד החוץ בישראל הגיב לפרסומים והכחיש את הידיעה: "מבקשים להבהיר כי לא התקבלה כל הודעה או החלטה מממשלת בחריין וממשלת ישראל להחזיר את שגרירי המדינות. היחסים בין ישראל ובחריין יציבים".
גורם באיחוד האמירויות: "הסכמי אברהם כאן כדי להישאר!"
אתמול התראיין ראש ועדת חוץ וביטחון של איחוד האמירויות, ד"ר עלי ראשיד אל נועיימי, ואמר כי על אף המלחמה בעזה, הסכמי אברהם לא יבוטלו: "בכל פעם שיש קרבות בעזה שואלים אותנו אם הסכמי אברהם יבוטלו. אני חוזר ואומר: הסכמי אברהם כאן כדי להישאר!"
לדבריו: "זה לא הסכם בין ממשלות אלא פלטפורמה שאמורה להבטיח שתושבי האזור כולו ייהנו מביטחון, יציבות ושגשוג. זה העתיד שלנו ולכן אני גם לא מדבר במונחי נורמליזציה על מעבר לזה – על מעורבות בין העמים".
לפני כשנתיים ולאחר שאיחוד האמירויות עשו זאת, בחריין הודיעה על מינוי שגריר קבוע בישראל – חאלד יוסף אל-ג'לאהמה. משרד החוץ הבחריני שיגר אז איגרת רשמית למשרד החוץ הישראלי עם בקשת הסכמה לשגריר שכיהן, בין השאר, כסגן שגריר בחריין בארצות הברית בשנים 2009-2013.
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
מוחמד
ירדן שכנה ..לקחה שגריר...לשמור על יחסים קרים לא לספק מים...לא לתת כלום...
06:21 03.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דיין איציק
רעיונות ביבי הכושלים ממש מתגלים במלוא הדרם , לא רוצים הסכמי אברהם ולא רוצים קשר עם ערבים מגעילים אשר רק ממתינים לפסיק קטן כדי להתנפל ולהחרים אותנו , ממש לא...
רעיונות ביבי הכושלים ממש מתגלים במלוא הדרם , לא רוצים הסכמי אברהם ולא רוצים קשר עם ערבים מגעילים אשר רק ממתינים לפסיק קטן כדי להתנפל ולהחרים אותנו , ממש לא שלום ולא חברים ולא סכינים קחו את השגריר ושלא יחזור לעולם , הסכמי אברהם ? הסכמי נוכלים לעצמם
המשך 02:34 03.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודה
בחריין והאמיריות מדינות משכילות הבדל שמיים וארץ בין עזה לבינם אם זאת אפשר להעזר בהם להבין איך אפשר שיהיה כאן טוב
20:52 02.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלום ל.
שלום עם ערבים... זה מה שזה. מה שבא להם.
19:06 02.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר