חדשות בעולם

פוטין ביטל את האיסור לקיים ניסויים גרעיניים ברוסיה

פוטין ביטל רשמית את האשרור הרוסי לאמנה למניעת ניסויים גרעיניים, כך דווח היום. נזכיר כי בזמן מלחמתה מול אוקראינה, רוסיה אמרה כי היא תשתמש "בכל האמצעים" בשביל לנצח

הסנקציות מחריפות. פוטין (מצפה למפגש קשה. נשיא רוסיה ולדימיר פוטין (צילום: שאטרסטוק))

כיומיים לפני הטבח ב-7 לאוקטובר דווח כי הפרלמנט הרוסי ישקול לבטל את אשרור האמנה למניעת ניסויים גרעיניים, והיום (חמישי) פורסם כי פוטין ביטל רשמית את האשרור הרוסי לאמנה למניעת ניסויים גרעיניים.

הדיווח שהעלה את החשש ב-5 לאוקטובר נאמר על ידי יו"ר הפרלמנט ברוסיה ויאצ'סלב וולודין, יממה לאחר שנשיא רוסיה ולדימיר פוטין הכחיש את האפשרות שרוסיה תחדש את ניסוייה הגרעיניים, והצביע על כך שהסנאט האמריקני טרם אשרר את האמנה.

כאמור, הבוקר פורסם כי פוטין מבטל את האישור הרוסי ובכך פותח פתח לייצור נשק גרעיני ברוסיה. עניין הגרעין ברוסיה הוצף במהלך המלחמה באוקראינה, לאחר שפוטין אמר כי הוא ישתמש "בכל האמצעים שיש" על מנת להשלים את המלחמה.

אמירה זו של פוטין העלתה לא מעט השערות בעולם לפיה הנשיא הרוסי מכוון לשימוש בנשק גרעיני נגד אוכלוסיית אוקראינה. בפדרציית המדענים האמריקאים חשפו כי הרוסים מחזיקים באמתחתם כמעט 6,000 ראשי נפץ גרעיניים, כאשר רק כ-1,500 מתוכם אמורים להיות מפורקים לאחר שהורכבו לפני שנים ואינם מבצעיים.

כזכור, האמנה למניעת ניסויים גרעיניים אוסרת על קיום ניסויים בנשק גרעיני וכל פיצוץ גרעיני אחר. האמנה קובעת שעל כל מדינה להימנע מלסייע, לעודד ולהשתתף בכל דרך שהיא בהוצאה לפועל של ניסויים בנשק גרעיני או פיצוץ גרעיני אחר.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

3
חנה
02.11.23

תגידו הכלב הזה עוד לא מת?? מתי אמור? בקרוב ממש בע"ה. כן יאבדו אויבך ישראל עכשיו ממש.

הצטרפו אלינו