בצה"ל מדווחים כי לאורך השבועות האחרונים קיימו הערכות מחודשות, והגיע למסקנה כי לישראל לא פלשו 1500 מחבלים מעזה, אלא לפחות 3000 מחבלי חמאס.

על פי ההערכות המחודשות של צה"ל שמבוססות על מספר המחבלים שחוסלו בקרבות עם כוחות צה"ל ביישובי העוטף, מספר המחבלים שנלכדו על ידי הכוחות ושאר גופות החמודים שנמצאות עדיין בשטח ולא נאספו וזוהו באופן מלא לחלוטין.

ההערכה המחודשת כי בשעה שש וחצי בבוקר בשביעי באוקטובר, תקפו ופלשו לישראל לא פחות מ3000 מחבלים בגלי התקיפה הראשונים, זו כלל לפני שמשקללי במספר את האספסוף של עזתים שלא הופעלו ישירות על ידי חמאס ופשטו על יישובי העוטף והמשיכו ברצח, ביזה ושוד בנוסף למחבלים החמושים.

על פי צה"ל ביצעו את הערכה המחודשת על סמך הנתונים בשטח, בקרבות הבלימה של היומיים הראשונים צה"ל הרג כאלף מהם ושבה כ-200. זה בנוסף לעשרות עד מאות גופות המחבלים אשר עדיין מוטלות בשטח סביב הגבול.

בצה"ל מצפים לסיים את פינוי גופות המחבלים בימים הקרובים ללא סכנה לחיי לוחמים, ובכך להגיע לסיכום מספרי מדויק של כמות המחבלים הפולשים.