משרד החוץ הירדני הודיע היום (רביעי) לשגריר שלה בישראל רסאן אל-מג'אלי לשוב להתייעצויות. בירדן טוענים כי ההחלטה התקבלה לאור הפעולה הקרקעית בתוך עזה. בהודעה רשמית שהוציאו הירדנים נכתב כי ישראל גורמת לאסון הומניטרי חסר תקדים ומאיימת על ביטחון האזור כולו.

אתמול (שלישי) בוליביה החליטה לנתק את קשריה הדיפלומטיים עם ישראל לאור המלחמה בעזה. בבריטניה ראש הממשלה רישי סונאק פיטר את חבר ממשלתו פול בריסטו לאחר שקרא להפסקת אש. ההחלטה התקבלה לאחר שבריסטו הביע עמדה מנוגדת לעמדות המגוונות שהלייבור מאפשרת לחברי הפרלמנט שלה לנקוט באשר למלחמה בין ישראל לחמאס.

במכתב ששלח בריסטו לראש הממשלה בעניין הפסקת האש, נכתב: "אלפים נהרגו ויותר ממיליון נעקרו. קשה להבין איך זה הופך את ישראל לבטוחה יותר או עושה משהו טוב יותר. בוחריי ואני נהיה אסירי תודה על הערותיכם על הפעולות שממשלתנו נוקטת כדי להבטיח שאנשים בעזה לא יעמדו בפני ענישה קולקטיבית על פשעי חמאס".