בעקבות מבצע צוק איתן: ג'ימי קרטר קורא לברק אובמה "להכיר בחמאס"
שיא ארה"ב לשעבר קורא לנשיא ארה"ב הנוכחי "להכיר בחמאס כשחקן פוליטי", ולהוציא אותו מרשימת ארגוני הטרור כי רק כך "המערב יתחיל לספק את התמריצים לחמאס להניח את נשקו"

בדיוק כמו אחרי מבצע 'עמוד ענן', גם כעת, עם סיומו של מבצע 'צוק איתן', "זוכה" ישראל לקיתונות של ביקורת מפי נשיא ארה"ב לשעבר, ג'ימי קרטר.
על פי דיווח באתר YNET, נשיא ארה"ב לשעבר פרסם מאמר, יחד עם נשיאת אירלנד לשעבר, מרי רובינסון, אשר גם היא אינה ידידה של ישראל, בלשון המעטה, בו הם תוקפים את ישראל ומכנים את תוצאות הלחימה כ"קטסטרופה הומניטארית ברצועת עזה". השניים אמנם מכירים בכך שחמאס תקף אזרחים חפים מפשע ללא הבחנה, ובכל זאת העדיפו לבקר את התנהלותה של ישראל.
בין היתר כתבו השניים במאמר כי "אין שום הצדקה אנושית או משפטית לדרך שבה צה"ל ניהל את המלחמה הזו. הישראלים השתמשו בפצצות, טילים וארטילריה כדי לכתוש חלק גדול מעזה, כולל אלפי בתים, בתי ספר ובתי חולים".
על פי המאמר, השניים טוענים כי שני הצדדים "תקפו אזרחים בצורה מכוונת", וגרמו לפשעי מלחמה. בנוסף, הנשיא לשעבר תומך בדרישתו של החמאס לשיקום מלא של עזה ופתיחת המעברים לתנועת אנשים וסחורות.
לפי קרטר, ארה"ב והאיחוד האירופי צריכים להתייחס לחמאס כשחקן פוליטי ולא רק כגוף צבאי. לדבריו: "אי אפשר לטאטא את החמאס והוא לא ישתף פעולה בהכחדתו. רק על ידי הכרה בלגיטימיות שלו כשחקן פוליטי – אחד הנציגים החזקים של העם הפלסטיני – המערב יתחיל לספק את התמריצים לחמאס להניח את נשקו".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו