חדשות

הנשיא ביידן ביקש מנתניהו להגביר את הסיוע לעזה

במהלך שיחה בין השניים הנשיא שב והדגיש כי לישראל יש את הזכות להגן על אזרחיה מפני הטרור אך הדגיש את הצורך לעשות זאת באופן העולם בקנה אחד עם המשפט הבינלאומי

ביידן, ישראל צריכה לעמוד על שלה
| ביידן, ישראל צריכה לעמוד על שלה צילום: (צילום: יונתן זינדל/פלאש 90)

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית ג'ו ביידן שוחחו הערב (ראשון) פעם נוספת. במהלך השיחה הנשיא הדגיש את הצורך להגביר מיידי ומשמעותי את זרימת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה.

בהודעה שפרסם הבית הלבן נאמר כי "המנהיגים דנו בהתפתחויות בעזה. הנשיא שב והדגיש כי לישראל יש את כל הזכות והאחריות להגן על אזרחיה מפני טרור והדגיש את הצורך לעשות זאת באופן העולה בקנה אחד עם המשפט ההומניטרי הבינלאומי המעניק עדיפות להגנה על אזרחים. הנשיא וראש הממשלה דנו במאמצים המתמשכים לאתר ולהבטיח את שחרורם של בני ערובה, כדי לכלול אזרחים אמריקאים שנותרו ללא מידע ועשויים להיות מוחזקים בידי חמאס".

"הנשיא הדגיש את הצורך להגביר באופן מיידי ובאופן משמעותי את זרימת הסיוע ההומניטרי כדי לענות על צורכי האזרחים בעזה. הנשיא וראש הממשלה הסכימו להישאר בהתייעצות קבועה הן ישירות והן באמצעות צוותי הביטחון הלאומי שלהם".

הבוקר דווח כי קבינט המלחמה המצומצם החליט על פתיחת צינור מים נוסף מישראל לעזה. המים יוזרמו לדרום רצועת עזה וההערכה כי ההחלטה מגיעה בעקבות לחץ אמריקני. בנוסף לצינור המים ישנם דיווחים על משאיות נוספות שנכנסו היום לעזה.

תגובות

8
7
ברזל
29.10.23

המדינה הכי פחות מוסרית שהרגה הכי הרבה אזרחים במלחמות שרובן בכלל לא נגעו אלייה מטיף לנו, חוצפה שאין כמוהה

6
ערן
29.10.23

ישראל צריכה לאמר לעולם חד וחלק שלא מוסרי לצפות מעם נרדף שעבר עוד שואה אכזרית שיירווה צימאונם של תושבי עיר שחונכו מילדות שאת כל היהודים צריך להשמיד והאפשרות היחידה שאנחנו צריכים להשאיר לעולם זה שיאמצו אותם הם את אותם הרוצחים במדינתם.

5
אנדר וויגין
29.10.23

מי הוא חושב שהוא שיגיד לנו מה לעשות? שיקפוץ לנו! גם כן זה! יאללה!!!!!

1
ד.ביל
30.10.23

לא הבנת כלום, הא? ישראל ביקשה מארה"ב סיוע צבאי. ממש סיוע בלחימה. כי אנחנו לא כזאת מעצמה כמו שסיפר לך הרב. עכשיו מה דעתך על זה ש- 3/4 מהצבא צריך כל הזמן לשמור על מופרעי הג'יהאד היהודי בשטחים?