עוגת שוקולד: למה אנחנו אוהבים אותך כל כך? - סרוגים
אוכל, מתכוני פרווה, תוכן שיווקי

עוגת שוקולד: למה אנחנו אוהבים אותך כל כך?

עוגת שוקולד היא לא עוד עוגה רגילה, זו עוגה שכשאנו רואים אותה מיד מתעורר בנו החשק לאכול ממנה, לטעום אותה אפילו אם זה רק להעביר את האצבע על זיגוג השוקולד ולהרגיש את הטעם העמוק שלו בפה שלנו. הצטרפו אלינו במסע אחר עוגת השוקולד, ההיסטוריה שלה, העוגות המפורסמות ביותר בעולם ועוד שלל מידע מלא בשוקולד בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

עוגת שוקולד: למה אנחנו אוהבים אותך כל כך?
  pixabay

ההיסטוריה של עוגת השוקולד

ההיסטוריה של עוגת שוקולד לוקחת אותנו אל המאה ה-17, כאשר החלו להוסיף את אבקת הקקאו למתכונים של העוגות המסורתיות של אותה העת. בשנת 1828 קונרד יוהאנס ון האוטן ההולנדי פיתח שיטת שבה הצליח להפיק באופן מכני את השומן בקקאו, כך נולדה חמאת הקקאו כמו גם מסה דחוסה של מוצקים שניתן לטחון אותה לאבקה. בזכות השיטה הזו הפך השוקולד ממוצר יקר למוצר זמין וזול. בשנת 1879 פותח על ידי רודולף לינדט התהליך של הכנת שוקולד משיי וחלק יותר אשר מכונה "קונכייה". הדבר הפך את האפייה עם שוקולד לקלה ופשוטה יותר, כיוון שהוא התמזג באופן חלק עם הבלילות השונות של העוגות. בין השנים 1890 עד 1900, השתמשו בשוקולד בעיקר כדי להכין משקאות שוקולד שונים, ובעוגות היה ניתן למצוא אותו רק כמילוי או זיגוג. בשנת 1886, החלו שפים אמריקאים להוסיף את השוקולד אל תערובת העוגה, וכך למעשה הגיחו לעולם עוגות השוקולד הראשונות בארצות הברית.

סוגי עוגות שוקולד המוכרות ברחבי העולם

כאמור השוקולד השתלט על העולם ולא בכדי. לכל מדינה יש את עוגת השוקולד המסורתית והמוכרת ביותר שלה. הבה נסקור את סוגי עוגות השוקולד השונות ברחבי העולם:

  • עוגת שוקולד "מסורתית" – עוגת הספוג הפשוטה והרגילה בטעם שוקולד שנוצרה במאה ה-17.
  • עוגת שכבות שוקולד – זוהי עוגת השוקולד המורכבת משכבות של עוגת הספוג, שעורמים אחת על גבי השנייה והן מוחזקות על ידי מילוי של קרם שוקולד "כבד" שלרוב מכינים בשילוב חמאה. העוגה מתוארכת למאה ה-19 ומוצאה באירופה.
  • עוגת היער השחור – זוהי הגרסה הגרמנית של עוגת השוקולד. מדובר בעוגת שוקולד שהמילוי שלה הוא דובדבנים. היא נוצרה בשנת 1915 על ידי יוזף קלר.
  • עוגת בלקאאוט (Blackout) זוהי עוגת שוקולד במילוי פודינג שוקולד שהומצאה במלחמת העולם השנייה בברוקלין.
  • עוגת סופלה שוקולד – עוגה אשר מכינים על בסיס של ביצים אפויות. מאמינים כי הסופלה הומצא בצרפת כבר בתחילת המאה ה-18 הוא הוזכר לראשונה על ידי וינסנט לה שאפל, שהיה השף של הדוכס מאורלינס. 
  • עוגת האוכל של השטן – עוגת שכבות לחה, אוורירית ועשירה שגם עשויה משוקולד וגם מכוסה בציפוי שוקולד. היא הומצאה בארצות הברית בשנת 1900.
  • זאכרטורטה – עוגת השוקולד האוסטרית, שמרקמה דחוס וכבד, הומצאה בשנת 1832 על ידי פרנץ זאכר עבור הנסיך האוסטרי קלמנס ונצל פון מטרניך.
  • עוגת גראש – עוגת השוקולד הבולגרית כוללת בתוכה אגוזי מלך, הומצאה בשנת 1885 על ידי הקוסטה גארש עבור האורחים המכובדים שהתארחו במלון הפאר "איסלאח האנה" שאותו ניהל. 
  • עוגת רול סוויס שוקולד – עוגת גליל ספוג שוקולד במילויים כגון: ריבה, קרם שוקולד או שמנת. למרות שמה, הדעה הרווחת היא שהעוגה הומצאה באירופה על ידי האוסטרים או הסלובקים והיא מתוארכת למאה ה-19.
  • עוגת פאדג' – זוהי עוגת שוקולד שאינה מכילה פאדג' כלל, אך הסמיכות שלה מזכירה אותו ומכאן שמה. גם היא נכללת בין עוגות השוקולד שהמציאו השפים האמריקאים בשנת 1886.
  • עוגת קטיפה אדומה – מדובר בעוגת שוקולד אמריקאית בעלת גוון אדמדם הנובע מסוג הקקאו שבו משתמשים לשם הכנתה, והיא מצופה בציפוי של גבינת שמנת. העוגה הומצאה בשנת 1930 כאשר לקח עליה בעלות מלון הוולדורף אסטוריה המפורסם, אך נראה כי הם השתמשו במתכון קיים שמקורותיו מגיעים לדרום ארצות הברית.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו