ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט והרמטכ"ל רב-אלוף הרצי הלוי בהצהרות משותפות בפתח הערכת המצב, הלילה (ב') בקריה בתל אביב:

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הצהרת נתניהו גלנט והלוי

"פועלים יחד כאגרוף מחץ"

ראש הממשלה בנימין נתניהו פתח: ״אני נמצא פה בהערכת מצב עם שר הביטחון יואב גלנט ועם הרמטכ"ל הרצי הלוי. אנחנו פועלים יחד כאגרוף מחץ למען מטרה אחת – לחסל את החמאס.

אנחנו נותנים גיבוי זה לזה, ואנחנו נותנים גיבוי לצבא ההגנה לישראל – ללוחמים שלנו, למפקדים שלנו".

נתניהו הבהיר לאזרחים על מהות ההחלטות "אני מבקש, אזרחי ישראל, שתדעו דבר נוסף אנחנו מקבלים את ההחלטות כאן ובקבינט לניהול המלחמה פה אחד. אנחנו עושים את זה באחריות רבה. אנחנו עושים את זה גם בחרדת קודש".

וסיים "אנחנו נלחמים יחד ואנחנו ננצח יחד רק יחד״.

"כל הלוחמים נחושים לבצע את המשימות"

אחריו שר הביטחון יואב גלנט אמר ״אני נמצא בימים האחרונים בביקורים ובסיורים ברחבי הארץ. אני פוגש את חיילי צה"ל בצפון, בדרום, ביבשה, באוויר, בים. אני פוגש אנשי מילואים ואנשי סדיר. כל הלוחמים האלה נחושים מאוד לבצע את המשימות, הם עושים תהליך הכנה יסודי וממושך, הם ערוכים למשימות שלהם".

גלנט שיבח את מפקדי צה"ל "אני מציין במיוחד את המפקדים, מהקצינים הצעירים ועד הרמטכ"ל, שמבצעים עבודה מצוינת במהלך המלחמה וערוכים על מנת להמשיך אותה".

ולבסוף ברך על הקמת ממשלת החירום "אני מברך על הקמתו של קבינט המלחמה, אני חושב שזו ברכה למדינת ישראל ולעם בישראל. זה מסר של אחדות גם לכולנו כאן בארץ, וגם אל מול האויבים שלנו לקראת שלבים קשים שעוד צפויים לנו במהלך המלחמה״.

"מול עיננו רק דבר אחד- בטחון מדינת ישראל"

הרמטכ"ל רא״ל הרצי הלוי מסר מסר קצר ״אנחנו מנהלים מלחמה, ראיתי את הכוחות בשטח ערוכים ומוכנים. אנחנו דנים כאן כל ערב בסוגיות מורכבות. הדרג המדיני וצה"ל מנהלים דיונים ענייניים ואיכותיים. מול עינינו רק דבר אחד – ביטחון מדינת ישראל״.