יעדי המלחמה נחשפים

גלנט: אנחנו במלחמת אין ברירה, חמאס חתם את גורלו

שר הביטחון יואב גלנט נפגש עם חברי ועדת חוץ וביטחון והציג את שלבי המלחמה ויעדיה: חיסול החמאס, הסרת אחריות מוחלטת של ישראל מרצועת עזה, ויצירת משטר ביטחוני חדש

גלנט: אנחנו במלחמת אין ברירה, חמאס חתם את גורלו
צילום: (צילום: אלעד מלכה)

שר הביטחון יואב גלנט נפגש הבוקר (שישי) בקריה בתל אביב עם חברי ועדת חוץ וביטחון, בראשות יו״ר הוועדה יולי אדלשטיין. בסקירתו גלנט הדגיש את העובדה שמדובר ב"מלחמת אין ברירה שכפה עלינו חמאס, שבכך חתם את גורלו".

בדבריו גלנט עמד על יעדי המערכה, ובראשם חיסול החמאס והשמדת יכולותיו הצבאיות והשלטוניות, הסרת אחריות מוחלטת של ישראל מרצועת עזה, ויצירת משטר ביטחוני חדש.

ועדת חוץ וביטחון 20.10 צילום שחר יורמן
ועדת חוץ וביטחון 20.10 צילום שחר יורמן| צילום: (צילום: שחר יומרן)

"זו מערכה של שלושה שלבים סדורים: אנו נמצאים בשלב הראשון, בו מתקיימת מערכה צבאית באש ובהמשך בתמרון שתכליתם השמדת פעילים ופגיעה בתשתיות לשם מיטוט והשמדת החמאס" אמר גלנט לחברי הוועדה. "השלב השני יהיה שלב ביניים של המשך הלחימה בעצימות נמוכה יותר וחיסול כיסי התנגדות".

"השלב השלישי יהיה יצירת משטר ביטחוני חדש ברצועת עזה, הסרת האחריות מצד ישראל על החיים ברצועה ויצירת מציאות ביטחונית חדשה לאזרחי ישראל ותושבי העוטף".

(אלעד מלכה)

יו״ר הוועדה יולי אדלשטיין אמר בפתח הדיון כי "אנחנו ניתן כל מרחב הפעולה לצה"ל, לכוחות הביטחון ולקבינט. מה שצריך כדי לנצח – יקבלו. בו בזמן, הוועדה תפקח ותבחן בכל רגע נתון שאנחנו פועלים בכיוון הנכון ושמטרות המלחמה נשמרות. בנוסף וחשוב לא פחות, הוועדה בראשותי תשים דגש רב על העורף האזרחי ועל התנהלותו של פיקוד העורף. אני מודה לשר הביטחון על הפגישה ועל שיתוף הפעולה ההדוק".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

14
8
מירי
20.10.23

בסדר הבנו שאנחנו במלחמה השאלה מפה לאן אתה לוקח אותנו לביטחון מוחלט או לשקט לכמה שנים?

1
נו באמת
20.10.23

שקט זה לא אחד מיעדי המלחמה שקט הוא רפש. צריך להשמיד את המחבלים בכל מקום ובכל זמן.

2
יבגני
20.10.23

לתלות את פושעי המלחמה העזתים... כמו ששפטו ותלו את הצורר אייכמן, כך בדיוק צריכים לעשות לכל פושעי המלחמה של חמאס דאעש...

3
העתק הדבק
20.10.23

משטר חדש כמו על חורובות גרמניה הנאצית... בעלות הברית הקימו שלטון צבאי בגרמניה הנאצית, שם שפטו את פושעי המלחמה במשפטי נירנברג. גם על חורבות עזה של הפורעים האנטישמים של שנת 2023 צריכים לעשות דבר דומה...

7
שאלה
20.10.23

אני רק שאלה. רוב תושבי עזה בחרו בחמאס בבחירות דמוקרטיות. והם לא רוצים לעצור עד שכל היהודים לא יהיו פה. אז איזה שלטון חלופי אתם חושבים שתקימו שם?

6
דוד
20.10.23

לשראבלוף! תושב עזה=חמאס! מתקנים התנתקות, טראנספר לערבי עזה לאוגנדה ולאפריקה , החזרת ישובי יהודים ושלטון יהודי בעזה. זה בטחון אמיתי. שאר דברים זה ישראבלוף!