ראש הממשלה בנימין נתניהו מגלה במלחמה הנוכחית כי הוא טרם הודיע לציבור האם הוא לוקח אחריות על מה שאירע בדרום. אך לצד זה, הוא חושף עוד טפח, הוא איננו מסוגל הפעם לקבל החלטות קשות ללא הדוד מאמריקה.

כפי שפורסם במהלך השבוע, ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח עם נשיא רוסיה וטען בפניו כי המלחמה לא תיעצר עד שישראל לא "תשמיד את יכולותיו הצבאיות והשלטוניות של חמאס". בינתיים חלפו להם 11 ימי לחימה וכפי שזה נראה כעת, אין הישגים משמעותיים. את הבניינים שצה"ל הרס אפשר יהיה לבנות, בכירים שמחוסלים כבר העמידו לעצמם תחליף ליום שאחרי, איך אומרים הכדורגלנים, "חיים מסבב לסבב".

אהבה לפעמים גם נגמרת בגירושין

צריך לפתוח את הארכיון כדי להזכיר לו שבהיותו יו"ר אופוזיציה אי שם בקמפיין הבחירות של 2009 אמר לציבור הישראלי כי הוא זה ימוטט את שלטון החמאס, מאז קיימים קשרי אהבה שנאה בין הצדדים, אפילו מחלקים קצת כמה לירות במזוודות, וכמו באגדות שמרעיפים יותר מדי אהבה בסוף מגיעים הגירושים.

לבינתיים המלחמה כעת נראית כעוד סבב נוסף ללא מהלכים שיכריעו את הכף. אתמול התפרסם באתר 'וואלה' כי התמרון הקרקעי יידחה למועד לא ידוע, מנגד הזהירו בכירים בצה"ל זוהי תפיסה שגויה וכי היא מאפשרת לחמאס להיערך לכך.

לפני כמעט כעשור במהלך ראיון באולפן ארץ נהדרת נשאל ראש הממשלה כיצד ירצה שיזכרו אותו, הוא ענה "שומר ביטחון ישראל", בתמורה קיבלנו אסון בקנה מידה אפוקליפטי.

חיבוק הדוב לו זוכה נתניהו מביידן בעצם יהווה תירוץ מדוע לא החליט לעלות שלב בלחימה, הרי צריך להקשיב לאמריקאים הוא יגיד, בלינקן עוד רגע יחרוק את שיניו לנוכח המראות בעזה וכמה חברי קונגרס דמוקרטיים יצאו בקמפיין געוואלד על הריסתה של עזה, מהלך שיגרום לנשיא האמריקני להיבהל, הרי אף אחד לא רוצה להפסיד את הבחירות, והמחיר על חשבוננו.

היום בפגישתו עם ביידן הצהיר כי העולם המתורבת צריך להתאחד להביס את חמאס וזה מצטרף להכנסתו של הנשיא האמריקני למסדרונות קבינט המלחמה. נתניהו מוכיח שהוא עדיין שקוע בגלותיות היהודית, זאת שזקוקה נואשות לפריץ שיפתח לו את השיבר. אולי כדאי להקרין לו את הפגישות עם אובמה, שם הוא הוכיח את מנהיגותו כשעמד איתן אל מול הדרישות הפרו פלסטיניות של הנשיא הדמוקרטי הקודם.

נכון, הפעם זה שונה, והמציאות אחרת, הממשל האמריקאי מסייע לישראל וגם עומד לצידה אל מול המתקפות המרושעות של ההסברה סביב הנרטיב הפלסטיני השקרי, בין היתר בנושא בית החולים העזתי, ולזה נוקיר את הכרת הטוב, אך ישראל עלולה לרקוד לצלילים אחרים בגלל החיזוק מוושינגטון.

ביידן בשנת בחירות והוא יודע שהחטופים בשבי חמאס עלולים למנוע ממנו לבלות 4 שנים נוספות בבית הלבן, חשיבה שתצר את מהלכיו של הדרג המדיני בישראל מלסיים את מטרות המבצע, האם חושיו החדים של נתניהו שמתפאר בהכרתו של אמריקה נעלמו?

היהודי עוד לא השתחרר מהפריץ, נתניהו וביידן (צילום: חיים צח /לע"מ)

נתניהו, תבהיר לאן פנייך

אינני רוצה להיכנס לרגע לראשו, אין בי קנאה בראש הממשלה, האחריות כעת היא כבדת משקל. אך הוא חייב לצאת בפני הציבור ולהבהיר בפניו לאן באמת פנינו, אין צורך לגלות את כלל התוכניות, שהאויב לא ייחשף, למרות שראינו שהמודיעין הישראלי לא הצטיין בזה בשבועיים האחרונים.

נתניהו, אם אתה מסוגל להמשיך במערכה בכל הכוח, תוכיח לעם בישראל ולא באמריקה כי הפעם פנייך לשינוי משמעותי ברצועת עזה. עתיד המדינה חשוב יותר לצעירים הישראלים ולא לפרו פלסטיניים מהמפלגה הדמוקרטית שביידן תלוי בהם.