5 ימים אחרי תחילת המלחמה בדרום, ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש כעת (רביעי) עם יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ לפגישה על הקמת ממשלת חירום משותפת.

כזכור, אמש התקיימה ישיבה של ראשי הקואליציה בה נרשמה הסכמה מלאה בין כלל ראשי המפלגות השותפות בקואליציה על הקמת ממשלת חרום לאומית. בפגישה ראשי הקואליציה הסמיכו את ראש הממשלה בנימין נתניהו לפעול להקמתה של הממשלה.

עם זאת דווח כי השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מערים קשיים על המהלך, על פי דיווחה של דפנה ליאל, גורמים בלשכה אומרים כי בן גביר מתנגד להקמת כל פורום ביטחוני מעבר לקבינט המדיני-ביטחוני הקיים. לדבריהם, הוא תומך רק בהקמת ממשלת חירום, למרות דעתו על גנץ ואייזנקוט, שאחראים בין היתר על המחדל של היום בהיותם ראשי מערכת הביטחון בעבר.

בעקבות הדיווחים, ראשי רשויות בדרום פרסמו מכתב בו הם קוראים לראש הממשלה בנימין נתניהו להקים ממשלת חירום לאומית יחד עם חברי האופוזיציה.

במכתבם נאמר: "אנו ראשי הרשויות בנגב שמתמודדים עם ירי טילים על יישובנו, חדירות מחבלים, נרצחים והרוגים רבים, נעדרים, חטופים ופצועים, קוראים לך בשעה קשה זו לעם ולמדינת ישראל להקים מיד ממשלת חירום לאומית".